Sunday, May 25, 2008

AKHİSAR'DA, 549. ÇAĞLAK FESTİVALİ VE ZEYTİN ŞENLİKLERİ

İHA
24 Mayıs 2008,C.tesi


Manisa'nın Akhisar ilçesinde 549. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri kapsamında düzenlenen zeytinyağlı platform üzerinde yürüme yarışması ilginç görüntülere sahne oldu.

Eski Hava Meydanı'nda Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen zeytin yeme ve zeytinyağlı platformda yürüme yarışmasına özellikle gençler ve çocuklar büyük ilgi gösterdi. Yarışmaya erkeklerde 15, kızlarda ise 8 kişi katıldı. 25 metrelik parkur önce zeytinyağı ile kayganlaştırıldı. Yarışmacılar önce masalarda tabaklar içindeki zeytinleri en hızlı şekilde yediler ardından kaygan platformda yürümeye çalıştılar. Yarışmacılardan bazıları kayarak dengelerini kaybedip düşerken ortaya ilginç görüntüler çıktı. Havanın sıcak olması nedeniyle ayakları kızgın pistte yanan yarışmacıların imdadına itfaiye yetişti. İtfaiye aracının hortumlarından çıkan su ile yarışmacılar serinledi.

Akhisar Değişim Tiyatrosu oyuncularının gözetimi altında tamamlanan yarışmada, erkeklerde birinci Emrah Ünal, ikinci Onur Toy, üçüncü Cesur Gezenbey olurken, kızlarda birinci Aliye Ören, ikinci Emine Karabağ, üçüncü de Gülçin Yıldız oldu. Dereceye giren yarışmacılara zeytinyağı verildi. Zeytinyağı ödüllerini Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı verdi. Törenin ardından uçurtma yarışması ve halk oyunlarıyla şenlik devam etti.

No comments: