Sunday, May 25, 2008

Yemeklerimize tam not

Hürriyet Ege
25 Mayıs 2008,Pazar


İZFAŞ’ın bu yıl 5. kez düzenledeği Şarap, Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı öncesinde katılımcılar stant açarak tadım ve satışın yapıldığı pazar kurdu.

İzmir Kültürpark’ta Resim Heykel Müzesi yanında kurulan pazarda, en büyük ilgiyi Hürriyet Kadın Kulübü üyelerinin zeytinyağı ile yapılmış birbirinden lezzetli yiyecekleri gördü.

Yaşar Holding Gıda Grubu Pınar’ın sponsorluğunda etkinliklerini sürdüren Hürriyet Kadın Kulübü üyelerinin zeytinyağı ile farklı lezzet ve sunumla hazırladıkları fasülye diplemesi, patlıcan ezme, kurutulmuş biber kavurması, enginar dolması, çığırtma, bakla salatası, yaprak sarması susamlı tavuk, semizotu kavurması, çerkez tavuğu ve enginarlı, baklalı mevsim salatası çok beğenildi.

Ege mutfağı tanıtıldı
Hürriyet Kadın Kulübü standını ziyaret eden İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, kadınların hazırladığı birbirinden güzel yemeklere ve mezelerin sunumuna tam not verdi. İşleyen, Akdeniz ve Ege mutfağının tanıtımına katkıda bulundukları için Hürriyet kadınlarına teşekkür etti.

2 gün sürecek
Kadın kulübünün mezecilik kursiyerleri, fuarın, emeklerinin değerlendirilmesi ve kendilerini tanıtmaları için büyük bir fırsat yarattığını belirterek, ’’Bir yıl boyunca aldığımız eğitimi hazırladığımız yemeklerde sunmaya çalıştık. Pazarda gördüğümüz ilgi bizi heyecanlandırdı. Çok mutlu olduk.’’dediler. İki gün sürecek Vinolive pazarda 09.00-19.00 saatleri arasında satış yapılabilecek.

No comments: