Sunday, May 18, 2008

Peyniri, zeytini işi bilenden alma devri geliyor, herkes gurme market kuruyor

Esen EVRAN
Sabah
18 Mayıs 2008,Pazar


20 yıl öncesinin şarküteri kültürü, bu kez zincirleşmiş ve organize bir şekilde yeniden geri dönüyor. Okko 15 yıl sonra mahallesinden çıktı. İzmirli 202 girişimcinin kurduğu Şampa'nın ilk şubesi de eylül ayında açılacak.

Araştırma şirketi Nielsen'in geçen hafta yayınladığı "Perakendeci Sayıları Raporu" da doğruladı, artık tüketici, özellikle gıda ürünlerini binlerce metrekarelik dev marketlerden almak yerine, uzman mağazaları tercih ediyor. "Her zamanki zeytinden mi abla? Peynirim bu hafta biraz tuzlu, size başka bir şey önereyim" sohbetlerini hangimiz özlemedik ki?

15 yıldır Kozyatağı'ndaki mağazasında hizmet veren Okko geçen ay Esentepe'de Astoria Alışveriş Merkezi'nde ikinci mağazayı açtı. Aklınıza gelen her şey var, İzmir Tulumu, Ege'nin kırma zeytini, Kars Balı, Fransız peynirleri.

No comments: