Saturday, May 24, 2008

TBMM Zeytincilik Araştırma Kom. Üyelerinin Ege Gezisi‏

TBMM ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI MECLİS ARAŞTIRMA KOMİSYONU ÜYELERİ, 4 GÜNLÜK EGE BÖLGESİ GEZİSİNE 26 MAYIS'TA MİLAS'TAN BAŞLIYORLAR

Nevzat Çağlar Tüfekçi
Milas


Zeytin ve zeytinyağı ile diğer bitkisel yağların üretiminde ve ticaretinde yaşanan sorunların araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan ve çalışmalarına 26.3.2008 tarihinde başlayan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Meclis Araştırma Komisyonu Üyeleri, 4 günlük Ege Bölgesindeki inceleme ve araştırma gezisine 26 Mayıs Pazartesi günü Milas'tan başlayacak.

Ege Bölgesinde Zeytin ve Zeytinyağı ile diğer bitkisel yağların üretiminde ve ticaretinde yaşanan sorunları yerinde incelemek ve alınması gereken önlemleri belirlemek amacıyla Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur başkanlığında 16 milletvekilinden oluşan TBMM Araştırma Komisyonunda yer alan milletvekillerinin isimleri şöyle: Başkan vekili Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Katip üye Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Komisyon sözcüsü Bursa Milletvekili Kemal Demirel ve üye milletvekilleri: Abdülhadi Kahya(Hatay), Hüseyin Devecioğlu(Kilis), İbrahim Mete Doğruer(Osmaniye), İlhan Evcin(Yalova), Ergün Aydoğan(Balıkesir), Ali Koyuncu(Bursa), Gürol Ergin(Muğla), Mehmet Salih Erdoğan(Denizli), İsmail Bilen(Manisa),İsmail Özgün(Balıkesir), İsmet Büyükataman(Bursa), İbrahim Binici(Şanlıurfa).

Komisyonun uzman üyeleri ise şu isimlerden oluşuyor: Korkut Türkyarar(TBMM), Yrd. Doç. Dr. Mücahit Taha Özkaya(Ank. Üni. ZiraatFak.), Yrd. Doç. Dr. Renan Tunalıoğlu(Adnan Menderes Üni.), Ziraat Y.Müh. Mehmet Ulaş(Bornova ZAE), Dış Tic. Uzm. Sadullah Güngör(Dış Ticaret Müsteşarlığı), Başkontrolör Nahide İnan(Sanayi ve Ticaret Bakanlığı), Ziraat Müh. Gürsoy Yüce(Tarım ve Köyişleri Bakanlığı),Ziraat Müh. Mehmet Demir Kaya(Tarım ve Köyişleri Bakanlığı), Ziraat Müh. Pervin Karahocagil(Tarım ve Köyişleri Bakanlığı), Komisyon Görevlileri: Mustafa Bıyık ve Bahar Özkan.

2002-2007 Yasama dönemi Milletvekillerinden oluşan Meclis Araştırma Komisyonu üyeleri 2006 yılında yine aynı amaç doğrultusunda Ege Bölgesinde inceleme-araştırma gezisi yapmış, gezinin ilk durağı yine Milas olmuş ve komisyon üyelerine Milas'ta bilimsel yöntemlerle zeytincilik yapan Ali Osman Menteşe'nin zeytinliğinde brifing verilmiş ve daha sonra komisyon üyeleri Menteşe'nin soğuk sıkım yapan butik tesisinde incelemelerde bulunmuşlardı.

22 Temmuz 2007 seçimlerinden sonra bazı yeni isimlerle yeniden oluşturulan TBMM Zeytincilik Araştırma Komisyonu üyelerinin 4 günlük Ege Bölgesi gezi programının ilk durağı yine Milas... Komisyon üyeleri 26 Mayıs Pazartesi günü saat 9'da Milas-Bodrum Havalimanına inecekler ve kahvaltının ardından eğer vakit olursa Havalimanının hemen yakınında bulunan Zeybekler Zeytinyağı fabrikasında incelemelerde bulunarak saat 10'da Milas'ta, belediye düğün salonunda sektör temsilcileri ve üreticilerle bir toplantı yapacaklar. Program gereği saat 12'de Milas'tan ayrılacak olan komisyon üyeleri daha sonra Aydın'a hareket edecek.

Komisyon üyeleri, program gereği 4 günlük gezi süresince; Milas-Aydın-İzmir-Ayvalık-Burhaniye-Edremit'te incelemelerde bulunacaklar ve sektör yetkilileriyle bir araya gelecekler. Komisyon üyeleri, gezinin son günü olan 29 Mayıs Perşembe günü "Vinolive" fuar açılışına ve fuar etkinliklerine katılacaklar ve aynı gün Ankara'ya hareket edecekler.

Aydın'da Meclis Araştırma Komisyonu Üyelerinin Sektör Buluşması‏

Ülkü ÜLKEN


16 milletvekilinden oluşan Zeytin zeytinyağı Meclis Araştırma Komisyonu tam katılım ile 26 Mayıs Pazartesi günü saat 17:30 da Aydın Ticaret Borsası Konferans Salonunda sektörle buluşacaktır.

Sorunları paylaşmak ve çözüm önerileri getirerek ortak akılda buluşmak üzere tüm zeytindostları toplantıya davetlidir.

No comments: