Monday, May 26, 2008

AKHİSAR'DA ZEYTİNYAĞLI YEMEK YARIŞMASI

İHA
26 Mayıs 2008,Pazartesi


Manisa'nın Akhisar ilçesinde 549. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri kapsamında ilk kez Zeytinyağlı Yemek Yarışması düzenlendi. 15 aşçı yarışmada yemekleri beğendirmek için yoğun çaba sarf etti.

İş adamı Ahmet Güzelyağdöken'in jüri heyeti başkanlığını yaptığı yarışmada jüriyi, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Yard. Doç. Meltem Sesli, Keskinoğlu Şirketler Grubu İthalat İhracat Müdürü Ömer Mendi, Ece Zeytin ve Zeytinyağları Fabrika Müdürü Gıda Mühendisi Ayla Yavaş ve Ramizler Köfte'nin sahibi Bircan Taşkınlar oluşturdu. Akhisar Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortak organize ettiği yarışmada birincilik ödülünü yaprak sarma yemeği ile Yıldız Seyrek aldı. Yoğurtlu kabak ezme yemeği ile Safiye Güngör ikinci olurken, üçüncü ise kalbura bastı yemeği ile Saadet Tercan oldu. Özel jüri ödülünü Zahide Avcı kazandı.

Dereceye girenlere ödülleri Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve jüri üyeleri tarafından verildi. Törenin ardından katılımcılar yemekleri afiyetle yediler.

No comments: