Thursday, May 01, 2008

Tariş Zeytin ürünleri Almanya'da

Yeni Asır
01 Mayıs 2008,Perş.


Türk gıda sektörünün öncü kuruluşu Tariş Zeytin, ürünlerinin satışı için ünlü Alman mağazalar zinciri Galeria Kaufhof ile anlaşma imzaladı. Tariş Zeytin A.Ş. Genel Müdürü Hakkı Özmoralı, Almanya'nın önemli mağazalar zinciri olan Galeria Kaufhof'ta Tariş markalı zeytinyağı, zeytin ve gurme ürünlerinin satılacağını kaydetti. Özmoralı, Galeria Kaufhof'un 126 zincir mağazasında Tariş zeytin ve zeytinyağı ürünlerinin satışa sunulmasıyla özelde Almanya, genelde Avrupa Birliği pazarından beklentilerinin arttığını ifade etti.

Özmoralı, "Proje üzerinde uzun süredir çalışıyorduk. Düsseldorf'ta açtığımız TA-ZE mağazasının ardından Almanya'daki yayılma projemizin ikinci adımını attık. Kaufhof'un sadece Tariş zeytinyağını seçmesi bizi gururlandırdı.

Raflarda 'Moskonisi', 'Erkence', 'Olgunca', 'İncecik', 'Eskisi Gibi' ve 'İlk El' markalarından oluşan altı değişik tat ve özellikte zeytinyağının yanı sıra çeşitli zeytin ve gurme ürünleri de yer alacak" dedi.

1879'da kurulan Galeria Kaufhof'un Almanya'nın 80 kentinde toplam 126 mağazası ve 27 bin personeli bulunuyor. Galeria Kaufhof'un 2007 yılı net satışları 3.6 milyar euro olarak gerçekleşmişti.

No comments: