Thursday, May 15, 2008

IMF politikaları terkedilmeli

15 Mayıs 2008,Perşembe

14 Mayıs Çiftçiler Günü'nde tarımda yaşanan sorunların dile getirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıya İzmir Ziraat Odası Başkanı Sedat Köse, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Derya Pala, İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Adnan Erkin, Tariş İncir Birliği Başkanı Hasan Hüseyin Korazor katıldı.

IMF politikaları terkedilmeli

Toplantıda bir konuşma yapan Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, günümüzde gıda taleplerinin arttığını belirterek, dünyadaki kaynakların yeterli olmadığına ve buna bağlı olarak da üretimin devamlılık göstermesi gerektiğine dikkat çekti. ABD ve AB ülkelerinde çiftçilerin Çiftçiler Günü'nü bayram gibi kutladıklarına, Türkiye'de bu durumun geçerli olmadığına değinen Çetin, şöyle konuştu: "IMF politikaları derhal terk edilmeli. Kendi ürünlerimize, kendi ulusal değerlerimize dönüş yapmalıyız. Tarımda milli mücadele ruhuna dönüş yapılmalıdır. Çiftçi toprağıyla, tarlasıyla barıştırılmalıdır. Türkiye'nin şu an tarımda kendi kendine yetemiyor tablosu üzücüdür."

Tariş İncir Birliği Başkanı Hasan Hüseyin Korazor da, Türkiye'nin 10 yıl önce tarımda kendi kendine yetebiliyor durumdayken şimdi tarımda ithalat yapan bir ülke konumuna geldiğini belirtti.

No comments: