Thursday, May 08, 2008

Yarımada'nın en iyi yağı seçildi


NİHAT DELİBAŞI
Yeni Asır


Jürinin en iyi zeytinyağı seçimine 4 kişilik Çin Heyeti de katılarak bölge zeytinyağı hakkında bilgi ve numuneler aldı

Bundan 35 yıl önce kurulan Gödence Tarımsal Kalkınma Kooperatifi,Seferihisar, Urla, Karaburun ve Çeşme ilçelerini içine alan Yarımada'nın en kaliteli yağını seçti. Uluslararası zeytinyağı tadım uzman(degüstratör) sertifikasına sahip Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) Başkanı Mustafa Tan,UZZK Yönetim Kurulu Üyesi Metin Cavlı, Meltem Zengin ve Rahmi Balsarı'dan oluşan jürinin en iyi zeytinyağı seçimine Çin Hükümeti adına ithalat işlemlerini yürüten Hantron İnvestment Dış Pazarlar Sorumlusu Angela Zhan'ın başkanlık ettiği 4 kişilik Çin Heyeti de katılarak bölge zeytinyağı hakkında bilgi ve numuneler aldı.

Angela Zhan, "Zeytinyağı ithalatı ile ilgili olarak UZZK'nın organizasyonunda Komili, Tariş, Kristal, Verde, Bilginoğlu, Zeytin A.Ş. temsilcileriyle görüşmeler yaptık. Gödence'deki en iyi yağ yarışmasına da katılarak bölge yağları hakkında tam bir fikir sahibi olduk. Aldığımız numuneleri değerlendireceğiz. Ardından sipariş gündeme gelebilir" dedi.

Kasım ayında başlayan hasat sezonundan bu yana toplanan 35 zeytinyağı örneğinin değerlendirilmesinde birincilik Hayriye Duran'ın oldu. Necati Ayda ile Özcan Kokulu'nun domat tipi zeytinlerden elde edilen yağları 2'nci, Özcan Kokulu, Enver Görü'nün yağları da 3'üncülüğü elde etti.

No comments: