Tuesday, May 27, 2008

AKHİSAR'DA ZEYTİNCİLİĞİN SORUNLARI İNCELENİYOR

İHA
27 Mayıs 2008,Salı


Zeytin ve zeytinyağı ile diğer bitkisel yağların üretiminde ve ticaretinde yaşanan sorunların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla TBMM'de oluşturulan komisyona üye 13 mlletvekili Akhisar ilçesinde incelemelerde bulundu.
Komisyon başkanı Ahmet Edip Uğur, başkan vekili Ahmet Ertürk, katip Ali Uzunırmak, sözcü Kemal Demirel, üyeler Ergün Aydoğan, Gürol Ergin, Hüseyin Devecioğlu, İlhan Evcin, İsmail Özgün, İsmet Büyükataman, Ali Koyuncu, Mehmet Salih Erdoğan ve İsmail Bilen, Akhisar'da Ece Zeytinleri İşletmesi önünde yönetim kurulu başkan Mustafa Gökalp tarafından karşılandı. İşletmeyi gezen milletvekilleri, burada zeytin ve zeytinyağı üreticilerinden bilgiler aldılar. İl Genel Meclisi Üyesi ve AK Parti İlçe Başkanı Fettah Gürman, Ege İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Emin Demirci ile Akhisar Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu, milletvekillerinde kendi alanlarında ilçeyle ilgili sorunları aktardılar.

Daha sonra Ticaret Borsası'nda toplantı düzenlendi. Toplantıya milletvekilerinin yanı sıra Manisa Vali Yardımcısı Salih Gürhan, Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Önder Yamanel, Ziraat Odası Başkanı Naci Özkara, İl Tarım Müdürü Ömer Çelik, İlçe Tarım Müdürü Bedri Türk, Akhisar Belediye Başkan Vekili Latif Çakmak, AGİAD Başkanı İsmail Tatar, CBÜ Akhisar Meslek Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meltem Sesli, İl Genel Meclisi üyeleri, Akhisarlı zeytin ve zeytinyağı üreticileri katıldı.

Burada üretici, üretici temsilcileri ile milletvekilleri zeytin ve zeytinyağı üretiminde, ayrıca pazarlanmasında yaşanan sıkıntıları değerlendirdiler.

No comments: