Wednesday, May 28, 2008

tarsus,ta zeytincilik‏

Haber/Fotoğraf:
Selahattin Özbozkurt


Tarsus'ta biraraya gelen zeytinyağı imalatçıları, ilçedeki zeytinciliğin geliştirilmesi amacıyla toplantı yaptılar.

Ticaret ve SanayiOdası Başkanı Mehmet Karagözlü,Ticaret Odasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada ''Tarsuslu zeytinyağı üreticilerinin sorunlarını dinlemek ve çözüm bulmak amacıyla biraraya geldik. Sorunları dinlayip, üzerimize düşeni yapacağız. Tarsus'ta zeytinciğin geliştirilmesiniistiyoruz. Çünkü zeytinyağı son yılların en gözde ürünü haline geldi'' dedi.

Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, Tarsus'ta 1997 yılına kadar zeytinciliğin sağlıklı yapılmadığını ancak 1997 yılından bu yana geçen 11 yıllık süre içinde Tarsus'ta 3 milyon zeytin fidanı dikildiğini ve yaklaşık 50 bin dekar alanda zeytin üreticiliği yapıldığını söyledi.

Zeytinyağı imalatçısı ve zeytincilikle uğraşan işadamı Sadık Boltaç,Tarsus'a özgü olan Sarıulak ve Topak zeytinine coğrafi tescil alınması gerektiğini ve bu konuda Ticaret ve Sanayi Odasının desteğinin şart olduğunu ifade etti.

TSO Başkanı Karagözlü, Tarsus orjinli Sarıulak ve Topak zeytinine coğrafi tescil alınması için hazırlıklara başlayacaklarını belirtti.

Toplantıya Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, Ticaret Borsası Başkanı Bekir Kaya, Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü ile zeytinyağı üreticileri işadamı Sadık Boltaç, Ali Şendağ ve Fevzi Coşkun katıldı.

No comments: