Friday, May 23, 2008

Zeytin ile şarap fuarda buluşacak

İZMİR Milliyet
23 Mayıs 2008,Cuma


5’inci Şarap, Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı, 29 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında İzmir Kültürpark’ta düzenlenecek

İzmir, dev bir fuara daha ev sahipliği yapacak. İZFAŞ tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Şarap, Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı (Vinolive), 29 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında Kültürpark’taki Uluslararası Sergi Alanı’nda ziyaretçileriyle buluşacak. Organizasyonu tanıtmak amacıyla da bugün ve yarın Kültürpark Tarih ve Sanat Müzesi girişinde Vinolive Bazaar kurulacak. Zeytin, zeytinyağı, zeytinyağlı lezzetler ve şarap çeşitleri satışa sunulacak.

İZFAŞ’tan yapılan açıklamada, fuarın amacının, üzümün ve zeytinin anavatanı Anadolu’nun ürün çeşitliliğini ve kalitesini sergilemek, Türk firmaların global pazardaki rekabet güçlerini artırmalarına yönelik girişimlere öncülük etmek olduğu bildirildi. Vinolive’ye; Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi’nin, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın, İzmir Ticaret Odası’nın, İzmir Ticaret Borsası’nın, Ege İhracatçı Birlikleri’nin, İzmir Ziraat Odası’nın, Kimya ve Gıda Mühendisleri odalarının Ege şubelerinin, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin, Üzüm Üreticileri Sendikası’nın, Şarap Sanayicileri Derneği’nin destek verdiği de kaydedildi.

No comments: