Sunday, May 04, 2008

'Sizin de Bir Zeytin Ağacınız Olsun' Kampanyası

İHA
04 Mayıs 2008,Pazar


Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde "Sizin de bir ağacınız olsun" kampanyası çerçevesinde köy yollarına çift taraflı zeytin fidanları dikimleri çalışması başarıyla devam ediyor.

Birkaç yıl öncesine kadar zeytin ağacı yeterli sayıda bulunmayan Birecik ilçesinde yeniden zeytincilik vatandaşlara aşılandırılıyor. Birecik Kaymakamlığı tarafından yapılan destekleme ile yol boylarına çift taraflı zeytin fideleri dikilerek, vatandaşları özendirme çalışmasına başlanıldı. Kaymakamlık projesi dahilinde yörede zeytinciliğe ilgi artırıldı ve bu sayı 500 bine kadar ulaştı. Kaymakam Tuncay Sonel, hedeflerinin 1 milyon zeytin ağacına ulaşmak ve çalışmaların bu doğrultuda devam etmek olduğunu söyledi. Kaymakam Tuncay Sonel, şunları söyledi:

"Bir zeytin fidanının, bir paket sigaradan bile ucuz olduğu göz önüne alınırsa, önemli olan bu kampanyaya yöre insanımızın ilgi göstermesiydi. Fidanların köy yollarına çift taraflı dikimine jandarma, ilçe tarım, fidanlık müdürlüğü, öğrenciler ve yöre insanımız yardımcı oldu. Zeytin fidanı dikimlerinin yıl boyunca sürecek olup, yıllar sonra buradan geçenler güzel bir görüntüyle karşılaşacaklar. Dikilen zeytin fidanları, tarla sahiplerinin olup, yöreye de ekonomik katkı sağlayacaklar ve zeytinciliğin gelişmesine katkıda bulunacaklardır. Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan proje kapsamında 4 kişiye de istihdam sağlandı. Bunların görevi yol boylarına dikilen fidanların bakım, Kaymakamlığa ait olan traktör ve tanker ile sulanması, ayrıca yol kenarlarındaki çöpleri toplanması, ihtiyaç olduğunda okulların ve sağlık ocaklarının temizliğinin yapılmasıdır. Böylece 4 kişiye ekmek kapısı açılmış olup çevre temizliği bilincinin de oluşturulması sağlanmıştır."

No comments: