Saturday, May 24, 2008

Fuar'dan önce pazarı kuruldu

Haber Ekspres
24 Mayıs 2008,Cumartesi


Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nedim Kalpaklıoğlu, önümüzdeki dönemin zeytin ve zeytinyağı için var yılı olduğunu belirterek, "Dolayısıyla bol ürün olacak. Bunu Türkiye'de tüketmek mümkün değil, dünyaya ihraç etmemiz lazım" dedi.

İzmir'de 29 Mayıs - 1 Haziran'da düzenlenecek Vinolive 5. Şarap, Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarının tanıtımı amacıyla Kültürpark'ta "Vinolive Bazaar" kuruldu. Pazarın açılışında konuşan Kalpaklıoğlu, Ege Bölgesinin en önemli ihracat kalemlerinden birinin zeytin ve zeytinyağı olduğunu belirterek, "Bu, 2 milyar dolarlık bir olay" dedi.

Fuar kapsamında Hindistan'dan Kuzey Amerika'ya dünyanın her yerinden "satın almacıları" getireceklerini ve ürünleri tanıtma imkanı bulacaklarını kaydeden Kalpaklıoğlu, "Önümüzdeki dönem zeytin ve zeytinyağı için var yılı. Dolayısıyla bol ürün olacak. Bunu Türkiye'de tüketmek mümkün değil, dünyaya ihraç etmemiz lazım" diye konuştu.

İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri AŞ (İZFAŞ) Genel Müdürü Doğan İşleyen ise pazarın Akdeniz ve Ege mutfağını tanıtmak amacıyla kurulduğunu söyledi. Fuar kapsamında zeytinyağı ve üzümün anavatanı olan bölgeye dünyaca ünlü şarap uzmanlarının da geleceğini belirten İşleyen, bu yıl bir sempozyum gerçekleştirileceğini, önümüzdeki yıl ise uluslararası zeytin kongresi düzenleneceğini aktardı.

İki gün süreyle 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık kalacak pazarda kurulan stantlarda zeytin, zeytinyağı, zeytinyağlı yemekler ve şarap çeşitlerinin satışı yapılıyor.

No comments: