Friday, May 09, 2008

Zeytinyağı ihracatında yeni hedef Amerika

Yeni Asır
09 Mayıs 2008,Cuma


Türkiye'nin zeytin ve zeytinyağı ihracatını arttırmak isteyen ihracatçılar, ABD'nin önemli eyaletlerinden olan Florida'nın Ft. Lauderdale şehrinde 3-4 Mayıs 2008 tarihleri arasında yapılan Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'ne(International Olive&Oil Fest 2008) katıldı.

Dünya genelinde Türk zeytin ve zeytinyağının tanıtımını yapmak amacıyla kurulan Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, Türkiye'nin 2012 yılı için belirlediği 2 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak için Çin ile başladığı tanıtım çalışmalarına Hindistan ve Singapur'dan sonra Amerika Birleşik Devletleri'ni de ekledi.

Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Sezmen Alper, "Zeytin ve zeytinyağı iç piyasada tüketimi sınırlı olan ürünler. Zeytin ve zeytinyağında Türkiye ihracat yapmak zorunda. Bu amaçla 1 yıl önce kurduğumuz Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, zeytin ve zeytinyağı tüketiminin hızlı arttığı Çin, Hindistan ve Singapur'daki fuarlara katılmıştık. Şimdi bu halkaya Amerika'yı da ekledik. Temmuz ayında ABD'de düzenlenen dünyanın en büyük gıda fuarlarından Fancy Food Gıda Fuarı'na da katılacağız.Sektör olarak, 2012 yılı için zeytinyağında 1.2 milyar dolar, zeytinde 700 milyon dolar ve pirina yağı ihracatında 100 milyon dolar olmak üzere toplam 2 milyar dolarlık hedef koyduk. Bu hedefe ulaşmak için çalışmalarımızı önemli tüketici ülkelere odaklanarak sürdürüyoruz" dedi.

No comments: