Tuesday, February 26, 2008

'44 Cahit, dört dörtlük adam oldun'


Haber Ekspres
25 Şubat Pazartesi


Edremit Lisesi Fransızca öğretmeni Fikret Türen yarım asır sonra "44 Cahit" dediği öğrencisi Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin ile biraraya geldi. Çetin, Fransızca öğretmeni ve o dönem aynı sınıfı paylaştıkları arkadaşlarının ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.


Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin'in Fransızca öğretmeni Fikret Türen, öğrencisi Çetin'e sürpriz bir ziyarette bulundu. Öğretmeni ve aynı dönem sınıf arkadaşlarını karşısında gören Çetin, duygulu anlar yaşadı.

Öğretmenlik yaşamının ilk yıllarında görev aldığı Edremit Lisesi'nde Fransızca eğitim veren Fikret Türen, öğrencisi Cahit Çetin'in okul numarası ile anımsayarak, "Sana 44 Cahit derdim. Bugün de bu rakama hakkını verdin. Dört dörtlük adam oldun" dedi. Türen, o yılların ülke şartlarında ve eğitiminde yaşanan zorluklara rağmen ülkede başarılara imza atanların da yine o dönemin gençleri olduğunu anlatarak, bugün öğrencilerinin bulunduğu yerlerin de ülkenin geleceğinde ne denli önemli olduğunu söyledi. Türen, öğrencileriyle gurur duyduğunu belirtirken, "Bir öğretmenin hayatta yaşayabileceği en büyük mutluluk, öğrencilerini yıllar sonra iyi mevkilerde görebilmektir" dedi.

Çetin, hocasının kendisini ziyaretinden çok duygulandığını ifade ederken, öğrenci öğretmen ilişkisinin okul sıralarında kurulduğunu ve hayat boyu süren bir bağ olduğunu anlattı. Çetin, tüm öğretmenlerinin yaşamında önemli yer tuttuğunu, bugünkü kimliğinde ve kişiliğinde her birinin katkısı olduğunu kaydederek, "Öğretmen yaşamın en önemli sanatkarıdır. Bugünün ve yarınların mimarıdır. Bir ressam yaptığı kötü bir resmi yırtıp, daha iyisini yapabilir, bir mimar kötü bir çalışmayı silerek, yenisini yapabilir. Eğitimcinin eseri öğrencidir. Burada hata yapma şansı yoktur. Hata yaptığında yok edemez. Bunun için öğretmen yaşamın ve toplumların mimarıdır" diye konuştu.

Öğretmen ve öğrencilerin bir araya geldiği sürpriz ziyarette, o yıllara zamanda bir yolculuk yapılırken, kah eğlendiler kah hüzünlendiler.

No comments: