Wednesday, February 20, 2008

Çetkoder'den 40 Bin Ücretsiz Zeytin Fidanı


Ankara Haber Ajansı
19 Şubat 2008 Salı


Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER), Tarımsal Geliştirme ve Kalkınma Projesi kapsamında 10 ilde, köylü ve çiftçilere ücretsiz 40 bin zeytin fidanı dağıttı.

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş yaptığı açıklamada, derneğin girişimleri ile "Tarımsal Geliştirme ve Kalkınma Projesi" kapsamında, yeşil alanı arttırmak ve ülkenin ekonomik kalkınmasına da destek sağlamak amacıyla 40 bin adet aşılı zeytin ağacının, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Antalya, Karaman, Niğde, Konya, Aksaray ve Kilis'te ücretsiz olarak dağıtıldığını söyledi.

Göktaş, bu projeyle dağıtım yapılan illerde yaşayan halkın gelir düzeyinin arttırılmasının hedeflendiğini belirterek, "Artık tüm üretici çiftçi kardeşlerimizin geleceğin en önemli tarım ürününün zeytin ve zeytinyağı olduğunu bilmeleri gerekir. Dikilen bu fidanlar, kendi yörelerinde gün gelecek yoksulluğu ortadan kaldıracaktır" dedi. Zeytin'in atıl durumdaki her yere dikilebileceğini kaydeden Göktaş, zeytinin dayanıklı ve verimli olduğunu ayrıca dikim yapılan yerlerde yeşili artırarak erozyonu da önleyeceğini kaydetti.

-HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEYEMEYİZ-

Göktaş, ÇETKODER olarak fidan dağıtımının dördüncü etabında olduğunu ifade ederek, şöyle dedi :
"Daha önce 15 bin aşılı meyve ağacı, 12 bin fide dağıtımı, 10 bin adet aşılı zeytin fidesi dağıttık. Bu gün ise 40 bin aşılı zeytin fidesini ücretsiz olarak köylü ve çiftçi vatandaşlarımıza eş zamanlı olarak aynı anda 10 ilde dağıtıyoruz. Her şeyi, her işi devletten beklemek, gerçekten yanlış. Her alanda bilinçli ve üreten toplum olmak zorundayız. Bölüşmeliyiz, paylaşmalıyız ve toplumsal kalkınmalıyız. Halkımızın yararına olan bu tür sosyal ve ekonomik kalkınmaya yönelik çalışmalarımız artarak devam edecektir. Diğer sivil toplum kuruluşları ve mesleki örgütlerin, yerel yönetimlerin de bu tür çalışmalara ağırlık vermesini önemle rica ediyoruz."

No comments: