Sunday, February 17, 2008

Çine Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Enver Gökbel:Kooperatifi ekonomide şirket,hizmette devlet anlayışı ile yönettik ve birçok re


Tarım Merkezi
15 Şubat 2008,Cuma


Aydın'ın Çine İlçesi'nde bulunan 144 Nolu Çine Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi devletin yapamadığını yaparak ilçede üretimi kolaylaştırdı. Başarılı icraatları ile üreticinin beğenisini ve güvenini kazanan Tariş aynı zamanda sosyal hizmet de vermeye başladı.

Önceki yıl kooperatife alınan kepçe ile hem yükleme ve indirme çalışmaları yapılırken, hem de zeytinliklerin yolları yenileniyor. Kooperatife ait kepçe kooperatif üyelerine saati 35 YTL'ye çalışırken, üye olmayan çiftçiler için ise 40 YTL'ye çalışıyor.

144 Nolu Çine Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Enver Gökbel, kooperatifi ekonomide şirket, hizmette devlet anlayışı ile yönettiklerini ve birçok rekora imza attıklarını söyledi.

Çine Tariş'in başarılı icraatları ile hem diğer kooperatiflere hem de özel sektöre örnek teşkil ettiğini belirten Kooperatif Başkanı Enver Gökbel "Göreve geldiğimde hizmetin en iyisini sunacağıma üretici kardeşlerimize söz vermiştim. Bu sözümü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Çine ilçemizde zeytin üretiminin yaklaşık yüzde 90'nı dağlık arazilerde gerçekleşiyor. Bu bahçelere araç ile ulaşım yoktu. Yol olmadığı için hayvan ve insan sırtında yapılan taşıma ve ulaşım sorunu nedeniyle maliyet de ciddi oranda artıyor ve işçilik de zorlaşıyordu. Bu sorunu çözmek için kooperatif olarak kepçe satın aldık. Zeytin var yılında 8 işçinin yaptığı işi yapan bu kepçemiz, sezon dışında da üreticilerimizin bahçe yollarını yapıyor, ya da bozulan yolların tamiratını yapıyor. Kepçemiz kooperatif ortaklarına saati 35 YTL'den ortak olmayan üreticilerimize ise 40 YTL'den hizmet veriyor. Önümüzdeki günlerde kongre var. Dileyen herkese her konuda hesap vermeye hazırız. Kooperatiften menfaat sağlamak isteyen bazılarına engel olduğum için bazı kişiler çeşitli iddialarla çamur atmaya çalıştılar. Ama tutmadı. Özellikle kendisini iyi bilen o kişilere de kongrede herkesin önünde cevap vereceğim. Herkesi kongreye bekliyorum" dedi.

No comments: