Thursday, February 07, 2008

Zeytinyağlı yemekler şoförler için ideal



Kaynak : www.gencbilim.com
06-02-2008



AYDIN (İHA) - Sağlık dostu olarak bilinen ve özellikle gelişmiş ülkelerde üretimi yapılmamasına rağmen ilaç niyetine kullanılan zeytinyağının bir faydası daha belirlendi.

Henüz tıp dünyası tarafından onaylanmasa da Aydınlı bir restoran işletmecisi zeytinyağının vücuttaki mayışmayı önlediğini iddia etti. Türkiye'nin en işlek güzergahlarından biri olan Aydın-Muğla Karayolu üzerinde bir işletmeci kamyon şoförleri için özel bir lokanta açarak uyku isteği uyandırmayan özel yemekler hazırlıyor. İnsan vücudunun mayışmasını önlediği inanılan bu yemekler özellikle uzun yollara direksiyon sallayan kamyon şoförleri için yoğun ilgi görüyor.

Lokantanın 24 saat açık tutulduğunu ve Aydın-Muğla Karayolunu kullanan her kamyoncunun mutlaka lokantalarına uğradığını belirten garsonlardan Mehmet Ali Argüder, kamyonculara özel hazırladıkları bu yemekler sayesinde işlerinin çok iyi olduğunu belirtti. Kamyoncuların aynı zamanda damak tadına çok düşkün olduğunu belirten Argüder “İşletme olarak yaptığımız araştırmada insan vücudunda donmayan tek yağın zeytinyağı olduğunu tespit ettik. Bunun üzerine kamyonculara özel vücudu mayıştırmayan ve uyku isteği uyandırmayan özel yemekler yapmaya başladık. Kamyoncular da yemeklerimizi çok beğendi. Ve bizim lokantada yemek yedikten sonra uzun süre uykularının gelmediğini ve dinç kaldıklarını belirttiler. Aynı metotla yıllardır kamyoncular için özel yemek yapıyoruz. İşlerimiz de çok iyi gidiyor” dedi.

No comments: