Tuesday, February 19, 2008

İbrahim Aksoy 4. kez başkan seçildi


Ortaklardan, 72 Nolu Marmarabirlik Gemlik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Genel Kuruluna büyük ilgi

Seyfettin ŞEKERSÖZ
gemlik korfez gazetesi
18 Şubat 2008


72 Nolu Marmarabirlik Gemlik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nin Cumartesi günü yapılan genel kurulunda ortaklar İbrahim Aksoy’un yönetimine olan güvenlerini bir kez daha yinelediler.Pembe Köşk Düğün Salonu’nda cumartesi günü saat 11.oo de başlayan olağan genel kurul toplantısına üyeler büyük gösterdi. Polis genel kurulunun çekişmeli geçmesi üzerine geniş güvenlik önlemi aldı.Salonu girişte üst aramasının da yapıldığı genel kurulda, mevcut başkan İbrahim Aksoy bir ilki başara rak dördüncü kez yönetim kurulu başkanlığına seçildi.Yine bir ilkin gerçekleştiği seçimlerde üç liste yarışırken oy kullanma hakkı bulunan 2004 ortakdan,998'i genel
kurula katılarak oy kullandı. Seçimlerde İbrahim Aksoy ve yönetimi 657 oy alırken, Ali Çelik'in listesi 227, Hüseyin Kozlu'nun listesi ise 114'te oyda kaldı.

AÇILIŞ KONUŞMASI
Genel kurulun açış konuşmasını yapan İbrahim Aksoy, görevde oldukları süre içinde mevcut genel merkez yönetimine kesinlikle destek vermediklerini ve kooperatif ortaklarının her zaman çıkarları doğrultusunda çalıştıklarını söyledi.Divan Başkanlığına Hasan Başaran'ın getirildiği genel kurulda, katipliklerini İbrahim Çınar ile Hüseyin Karayaka yaptı.

ELEŞTİRİLER GENEL KURULU KARIŞTIRDI
2006-2007 iş yılı faaliyet raporu ile denetim ve çalışma raporları okundu. Raporlar hakkında söz alan Ali Çelik, Allahın nimeti olan zeytinin son yıllarda düştüğü değersizliğine neden olarak Marmarabirlik üs yönetimini göstererek "Bunu kurtarmak için de Gemlik ekibi olarak güçlü olmamız gerekir." dedi.
Ülkede tarım politikasının olmayışını da kayıp olarak nitelen diren Çelik, bunun zeytini ve üreticiyi de etkilediğini söyledi. Marmarabirlik'ten ayrılmanın çözüm olmadığının da altını çizen Ali Çelik, "Güçlü olmak için Gemlik'te ortak sayısının çoğaltılması gerekir, kooperatifçi liğin gerçek anlamda eğitimcilik olduğu bilinciyle ortaklarımızı yönlendirmemiz lazım" dedi. Marmarabirlik'e ancak delege sayısının artmasıyla baskı oluş turulacağını ifade eden Çelik, zeytin üreticisinin bu yıl büyük zarara uğratıldığını söyledi.
Genel kurula Armutlu adayı olarak giren Hüseyin Kozlu ise oluşturulan Kuraklık Komisyonu’nda bulunan İbrahim Aksoy ile Ali Çelik'i eleştirerek, "Kahvede hazırlanan zeytin raporuyla Ankara'ya gidildi. Şimdi karşımıza gelmiş oy isti yorlar. Zeytinde kota uygulayacağınıza zeytin ağacına kota uygulayın. Marka olan Gemlik'i Balıkesir'lilere köle yaptılar." dedi.
Muhalefet adayları nın mevcut yönetim kuruluna yönelik eleştiri sözlerine sert yanıt veren yönetim kurulu üyesi Mehmet Belsi, bazı adayların seçimden bir gün önce Refi Taviloğlu'n dan icazet aldıklarını öne sürdü. Belsi, ortakların ara yönetim zamanında çıkarıldıklarını ancak, kendilerinin büyük çaba gös tererek yaklaşık 1500'ünü yeniden ortaklığa kazandırdıklarını söyledi.
Önceki yıllarda ürününün parasını alabilmek için araya sözü geçer kişilerin girdiğinin altını çizen Besli "Şimdi ise her ortak bankaya giderek parasını alabiliyor, bu herkes için geçerlidir" şeklinde konuştu.Genel kurulu takip eden bazı ortakların da muhalif listelere sert tepki gösterdikleri konuşmalar tartışma yaratırken, faaliyet ve denetleme kurulu raporları ile 2007-2008 iş yılı dönem bütçesi ortaklar tarafından oy birliği ile kabul edildi.

İLK YAŞANDI
Tartışmalı geçen eleştirili konuşmalarının ardından geçilen seçimlerde ise İbrahim Aksoy ile Ali Çelik ve Hüseyin Kozlu'nun listeleri yarıştı. Marmarabirlik Gemlik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nde bir ilk yaşanarak seçimlere üç liste katıldı.Ortakların büyük ilgi gösterdikleri seçimler de izdiham yaşanır ken herhangi bir tatsızlık yaşanmaması için polis sandık önlerinde ve kapı girişlerinde önlem aldı.Zeytin rekoltesinin ardından genel merkez tarafından açıklanan fiyatlara tepkiler nedeniyle zor günler yaşayan İbrahim Aksoy ve yönetimi sandıklardan çıkan oyları görünce rahat nefes aldı.Ortakların yeniden güven verdikleri İbrahim Aksoy, Gemlik'te bir ilki başararak 4. defa kooperatif başkanlığına seçilmeyi başardı. İbrahim Aksoy kullanılan 998 oydan 657'sini alırken Ali Çelik'in listesi 227, Hüseyin Kozlu'nun listesi ise 114 oy alabildi.İbrahim Aksoy'un yönetim kurulunda ayrıca Hüseyin Peker, Mehmet Belsi, İsmail Turat ve Mehmet İzmitlioğlu yer alırken, Denetim Kurulu üyeliklerine de Sedat Gürle ve Erhan Süzer seçildi.

YÜKÜM DAHA DA AĞIRLAŞTI
Ortakların kendisine olan güvenlerini göstererek yeniden göreve gelmesine karar verdikleri için teşekkür eden İbrahim Aksoy, seçim sonrası yaptığı açıklamada, bu kez işinin daha da ağırlaştığını söyledi.Ortakların yapılan dedikodulara inanmadan kendisini ve yönetimini aklayarak yeniden görev vermelerinden öncelikli olarak mutluluk duyduğunu belirten Aksoy, "Görevimin bilincindeyim ve Gemlik'i hiçbir zaman genel merkeze ezdirmedim, ezdirmem de. Genel kurula gelen tüm ortaklarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

No comments: