Wednesday, February 27, 2008

Davutlar'da zeytinyağı fabrikası hizmete girdi


Haber Ekspres
27 Şubat 2008,Çarşamba


Kuşadası'na bağlı Davutlar beldesinde, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın "Tarımsal Kalkınma Yatırımları Projesi" çerçevesinde, hibe desteğiyle modern bir zeytinyağı fabrikası kuruldu.

Davutlar beldesinde kurulan zeytinyağı fabrikasının açılışına Vali Mustafa Malay, AKP Aydın Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Ahmet Ertürk, Kaymakam Mustafa Esen ve davetliler katıldı. Aydın ilinin önceliğinin zeytin olduğunu söyleyen Vali Mustafa Malay, tüm köylüleri zeytin dikmeye davet ederek şöyle dedi:
"Zeytincilikte uluslararası marka ve kaliteyi yakalamak zorundayız. Benim en son terfi edeceğim yer çiftçiliktir. Üretmeyi ve doğayı seviyorum. Emekliliğimden sonra da zeytin üretip, çiftçilik yapacağım."

İl Tarım müdürü Saadettin Öztürk de bölgedeki 46 projenin "Tarımsal Kalkınma Yatırımları Projesi"nden destek aldığını belirterek şu bilgileri verdi:
"Fabrika için yapılan 13.5 milyon YTL'lik yatırımın 7.5 milyon YTL'si, hibe şeklinde oldu. Soğuk hava deposu, incir kurutma, zeytinyağı fabrikası, şişeleme, soğutmalı araçlar gibi yatırımlara destek verildi."

No comments: