Friday, February 08, 2008

Aydın'da Ağaçlandırma Seferberliği Devam Ediyor


İhlas Haber Ajansı
08 Şubat 2008 Cuma


Ülke genelinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan ağaçlandırma seferberliği kapsamında Aydın'da Vali Mustafa Malay öncülüğünde başlatılan ağaçlandırma çalışmaları artarak devam ediyor. İl geneline yayılan çalışmalar kapsamında Bozdoğan İlçesi'ne bağlı Körteke Köyü'nde 6 bin 700 adet zeytin fidanı Vali Malay'ın da katıldığı törenle dikildi. Törene Vali Yardımcısı Yüksel Topal, İl Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, İlç Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Ali İhsan Kurtulan, davetliler ve köylü vatandalar katıldı.
Açılışta konuşan İlçe Kaymakamı Tekbıyıkoğlu, ağaçlandırmanın bir ülke için önemli bir faaliyet olduğunu söyledi. Türkiye'nin ağaç varlığının Avrupa ülkelerine göre çok daha düşük seviyelerde olduğunu belirten Takbıyıkoğlu, “Ülke genelinde başlatılan ağaçlandırma seferberliği kapsamında ilçemizde çalışmalara başladık. Bu kapsamda hem ağaçlandırma yapmak hem de bölgemize ekonomik gelir elde etmek için 15 köyümüzde zeytin ağacı dikimi yapılması için proje hazırladık. Temin edilen zeytin fidanları bugün köylü vatandaşlarımıza dağıtıldı ve dikimleri gerçekleştirilecek. Bundan sonrada mevcut ağaç varlığımızı artırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz “ dedi.

Ağaç dikmenin güzel bir davranış olduğuna değinen Vali Mustafa Malay da, ağacın sayılamayacak kadar çok faydaları olduğuna işaret etti. geçen yıl Aydın'ın çok kurak bir sezon geçirdiğini hatırlatan Malay, bu sorunun ancak ağaçlandırma ile çözülebileceğini savundu. Ağaç varlığının çoğalmasının daha çok yağmur yağmasına neden olacağını ifade eden Malay, “Aydın'da göreve başladığım günden bu yana ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem verdim. Bugün hayatı olumsuz etkileyen kuraklığın sebebi de ağaçsızlıktır. Herkesi ağaç dikmeye ve bu çalışmalara destek olmaya çağırıyorum. Herkes ağaç diksin ve çocuklarına ağaç sevgisini aşılasın. Hiçbir boş arazi kalmayıncaya kadar ağaç dikmeye devam edeceğiz. Ağaç dikerken de bize daha çok fayda getirecek türleri seçeceğiz. Ekonomik değeri çok olmayan türler yerine, zeytin gibi değerli, meyve veren ağaçları tercih edeceğiz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından daha önceden belirlenen adetlerde toplam 6 bin 700 adet zeytin fidanı köylü vatandaşlara dağıtıldı. Daha sonra törende Vali Malay ve protokol üyeleri tarafından Körteke Köyü'ndeki boş arazilere ilk zeytin fidanlarının dikimi gerçekleştirildi.

No comments: