Friday, February 15, 2008

Okul Bahçelerine Zeytin Ağaçı Dikelim Kampanyası


Cihan Haber Ajansı
15 Şubat 2008 Cuma


Türk Eğitim Sen Antalya'nın Manavgat ilçesinde 'okul bahçesinde sizin de dikili zeytin ağacınız olsun' kampanyası başlattı.

Kampanya çerçevesinde dikim için okul müdürlerine 300 fidan dağıtıldı. Kampanyaya verdikleri destekten ötürü Manavgat Ziraat Odası (MZO) ve 07 Manavgatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne teşekkür eden Türk Eğitim Sen Antalya 2 No'lu Şube Başkanı Fethi Kurt, erozyonla mücadelenin en etkin yolunun ağaç dikerek yeşillendirmeden geçtiğini söyledi.

Fethi Kurt, başlattıkları kampanya ile okullarda öğrencilerin küçük yaşta doğa sevgisi ve ağaç dikme alışkanlığı kazandırmak istediklerini ifade etti. Kurt, ilçede okulların bahçelerini öğretmen, öğrenci ve veli üçgeni çerçevesinde ağaçlandıracaklarını belirterek, "Başlattığımız zeytin fidanı kampanyası ile okul bahçelerimiz daha güzel hale gelecektir. Okul bahçelerimizi yeşillenirken öğrencilerimizde bu etkinliğe katılarak doğayı koruma bilinci gelişecektir. Bir öğrenciye doğamızı, çevremizi koruyalım ve fidan dikelim sözlerine en etkili anlatım birlikte fidan dikmektir." diye konuştu.

No comments: