Saturday, February 02, 2008

İspanyollar'ın 'EXPO' tercihi İzmir


Haber Ekspres
02 Şubat 2008, Cumartesi


Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Ender Arat, İspanya'nın EXPO 2015'in İzmir'de düzenlenmesini desteklediğini, amaçlarının İspanyolca konuşulan 21 ülkenin de desteğini almak olduğunu söyledi.

Zeytin ve zeytinyağı üretiminde dünyanın lideri olan İspanya'da incelemelerde bulunan Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçı Birlikleri (EZZİB) üyelerini, Madrid'de kaldıkları Intercontinental Oteli'nde ziyaret eden Büyükelçi Ender Arat, Türkiye'nin Uluslararası Zeytinyağı Konseyi'ne (UZK) tekrar üye olması için EZZİB'in çalışma başlatması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin dünya zeytin ve zeytinyağı pazarında söz sahibi olması, zeytinyağı politikalarında belirleyici olması için konseye üye olmanın gündeme alınması gerektiğini vurgulayan Büyükelçi Arat, bu konuyu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'e anlattıklarını ifade etti.

EXPO 2015'e doğru

Türkiye'nin EXPO 2015'i almak için çok iyi bir çalışma yaptığını ifade eden Büyükelçi Arat, organizasyonun İzmir'de gerçekleştirilmesi için bütün gayretleriyle çalıştıklarını söyledi. Geçen günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İspanya ziyaretinin çok olumlu geçtiğini belirten Arat, "İspanya EXPO'nun İzmir'de yapılmasını destekliyor. Bizim amacımız İspanyolca konuşulan 21 ülkenin de desteğini almak" diye konuştu.

No comments: