Thursday, February 14, 2008

Zeytinin Geleceği Masaya Yatırıldı



Cihan Haber Ajansı
14 Şubat 2008,Perşembe


Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'Zeytin ve zeytinyağı sorunları ve çözüm önerileri' konulu toplantı Borsa merkezinde yapıldı. Gemlik Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Dillioğlu'nun ev sahipliğini yaptığı toplantıya konuşmacı olarak Prof. Dr. Cevdet Demir katıldı.

Gemlik, Orhangazi, İznik ve Mudanya'yı kapsayan zeytinde özellikle proje kapsamında Gemlik'e yer verdiklerini söyleyen Prof. Pr. Cevdet Demir, hem madde üzerinde olgunlaşmış zeytin femolik marka zeytinlerinden olan gübrede sulama, budama nasıl yapıldığı güneş olan ve olmayan yerlerden sağlıklı görüşmeler yapılacağını dile getirdi.

Toplantıya Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez, İnegöl Ziraat Odası Başkanı Niyazi Özbil, Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurul Başkanı, Kestel Ziraat Odası Başkanı Fevzi Fırtına, Mudanya Ziraat Odası Başkanı Raif Döner, Kaymakam Mehmet Baygül, Gemlik Ticaret Odası Başkanı Kemal Akıt, Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, İlçe Tarım Müdürü İbrahim Çetin, Orhangazi Ziraat Odası Başkanı Çetin Çoktur, Orhangazi Ziraat Odası Başkanı Cevdet Altın va vatandaşlar katıldı.

Toplantıya zeytin üreticilerinin ilgi göstermesi şakınlıkla karşılanırken, Ticaret Borsası yöneticileri ise bu tür organizasyonların devam edeceğini söyledi.

No comments: