Wednesday, February 06, 2008

Tağşişle mücadelede güç birliği


Ülkü ÜLKEN
Genel Müdür
AYTB Laboratuvarı


Aydın Ticaret Borsası , Tariş Kooperatifleri (Şu an için Köşk ve Sultanhisar), Aydın Tarım İl Müdürlüğü birlikteliği ve Zeytindostu Derneği ile EZZİB’in değerli destekleri sonucunda dün itibari ile Aydın’da Zeytinyağında tağşişe son verilmesi için bir güç birliği oluşturmuş bulunmaktayız.Dün sabah saatlerinde imzaladığımız bir protokol ile bu oluşumun startını verdik.Amacımız zeytinyağında tağşişi ortadan kaldırarak tüketicimizin kandırılmasını önlemek, zeytinyağını hak ettiği yere getirmek ve haksız rekabete dur demek.
Yıllardır Aydın İli ve özellikle de Köşk İlçemiz zeytinyağında tağşiş konusunda hep gündeme gelmiştir.Bu nedenle bu oluşumun startını Köşk ile birlikte başlatmış bulunuyoruz.Bundan sonrasında tüketiciden, üreticiden yada tüccardan gelecek herhangi bir tağşiş ihbarı sonucunda ilgili yağın ön analizleri Köşk Tariş Koop. de yapılacak , şüphe duyulanlar mühürlü olarak Aydın Ticaret Borsası Gıda laboratuarına gönderilecek ve burada da tüm kontrol analizleri ücretsiz olarak yapıldıktan sonra tağşiş tespit edilenler bir tutanakla Tarım İl Müdürlüğü’ne bildirlecektir. Tarım İl Müdürlüğü gerekli resmi işemleri anında başlatıp yasal ceza uygulamasını gerçekleştirecektir.
Tüm bu işlemlerin yapılabilmesi için numuneyi getiren kişi yada firmanın aldığı zeytinyağına ve firma/kişiye ait açıklayıcı, doğru, ulaşılabilir bilgiler vererek şikayet tutanağını imzalaması gerekmektedir.Bunun için de tüm zeytinyağı dostlarını tağşiş yaptığına inandığı kişiler için suç duyurusuna davet ediyoruz. Amacımıza ulaşabilmek için elele vermek ve yaptığımız işin arkasında güçlü durmamız gerekmektedir.
Bu oluşumun tüm ülkeye yayılması ve her yerde uygulanabilmesi için değerli EZZİB Başkanımız Sayın Ali Güreli de EZZİB adına bu oluşumda yer alacaklarını ve takipçisi olacaklarını beyan etmiş ancak iş yoğunluğu nedeniyle imza törenine katılamamıştır.
Bu güçbirliğinin amacına ulaşmasında ve tüm bölgeye yayılmasında şüphesiz ki en büyük iş zeytindostu derneğine düşmektedir.Oluşumun en başından bu yana değerli zamanını ayırarak yanımızda olan ve destekleyen , basın toplantısına katılarak protokole imza atan sayın Başkan Vekilimiz Mustafa Alhat’a ve tüm dernek yöneticilerine teşekkür ediyoruz.
Biz Aydın için en kısa zamanda tüm Tariş Kooperatiflerinin ve diğer ilgili kurumların bu protokole dahil olmasını sağlayarak daha güçlü bir işbirliği ile bu sorunu en azından Aydın da ortadan kaldıracağımıza inanıyoruz.
Siz değerli zeytindostlarını da bu oluşumu kendi il ve bölgelerinde hayata geçirmeye ve en önemlisi de takip etmeye davet ediyoruz.
Zeytinyağında tağşiş olayının unutulacağı günlerin gelmesi dileğiyle…

No comments: