Monday, February 04, 2008

Ravika Kıbrıs'ta


Yeni Asır
4 ŞUBAT 2008,Pazartesi


Keskinoğlu Şirketler Grubu zeytinyağında ihraç pazarlarını sürekli artırıyor

Keskinoğlu Şirketler grubu, Ravika markalı zeytinyağı ile ihracat yaptığı ülkelere her geçen gün bir yenisini ekliyor. 2012'de global bir marka olma hedefine yönelik olarak Balkanlar ve Kafkaslar'da örgütlendikten sonra Doğu Akdeniz'de de bölgenin stratejik ortakları olarak büyümeyi hedefleyen Keskinoğlu, Ravika ile Bosna Hersek, Azerbaycan, Hong Kong, Rusya, Amerika, Kanada, Çin, Kosova ve Fiji Adaları'ndan sonra şimdi de Kıbrıs'ta...

Tradex ile anlaştı
Keskinoğlu Şirketler Grubu'nun 2005 yılında kurduğu ve yaklaşık 6 milyon dolara mal olan Ravika markalı zeytinyağları, pazar payını gün geçtikçe artırıyor. Yapılan anlaşma ile Doğu Akdeniz bölgesinin pazarlama merkezi seçilen Kıbrıs'a 300 bin dolarlık Ravika zeytinyağı ihraç edilecek. Keskinoğlu Şirketler Grubu Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Kıbrıs'ta adanın en önemli dağıtım şirketi olan Tradex ile anlaşma sağladıklarını belirtti. Keskinoğlu, "İlk etapta 50 bin litre zeytinyağı ile 750 satış noktasına ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.
Ravika'nın şu anda adanın en büyük zincir mağazalarında ve marketlerinde (nekmar, starling, aypar, tempo, benli gibi) satışa sunulduğunu ifade eden Keskinoğlu, önümüzdeki günlerde Ravika zeytinyağı satışlarının sadece Türk kesimini değil tüm adayı kapsayacağını belirtti. Keskinoğlu, "Ravika en kısa zamanda İngiltere ve AB ülkelerinde de raflardaki yerini alacak" diye konuştu.

Organik de geliyor
Bosna Hersek, Azerbaycan, Hong Kong, Rusya, Amerika, Kanada, Makedonya, Çin ve Kosova'ya ihracat yapan Ravika, bu yıl Singapur, Tayland, Norveç, Hırvatistan, Özbekistan, Kazakistan pazarına girmeyi; Almanya ve Kırgizistan'a ise organik zeytinyağı ihracatı gerçekleştirmeyi hedefliyor.

2005 yılında kuruldu
"Ravika Zeytinyağı" 2005 yılında Keskinoğlu Şirketler Grubu tarafından kuruldu. Ravika zeytinyağları Manisa Akhisar'ın Kayışlar Kasabası'na bağlı Ravika Köyü'nde, yaklaşık 100 dönüm arazi üzerinde Keskinoğlu'nun kurucusu, merhum İsmail Keskinoğlu'nun anısına 1856 yılına ait tarihi makineler kullanılarak üretiliyor. Keskinoğlu Şirketler Grubu'nun kurucusu İsmail Keskinoğlu'nun 1900 yılında doğduğu, Yunanistan'ın Drama Kasabası'na bağlı Ravika Köyü örnek alınarak iki yılda inşa edilen Ravika Köyü'nde özel olarak yetiştirilen zeytin ağaçlarından özenle seçilern zeytinler, Drama Yağhanesi'nde soğuk sıkım yöntemiyle üretiliyor.

No comments: