Thursday, February 28, 2008

'Zeytinyağı Sağlıktır'


28 Şubat 2008 Perşembe

İZMİR Ekonomi Üniversitesi Mezunlar Derneği Başkanı genç girişimci Püren Bacakoğlu, İtalyanca ‘hazine’ anlamına gelen ‘il Tesoro’ adlı zeytinyağı markası yarattı. Geçen kasım ayında ilk şişesi piyasaya sürülen il Tesoro'nun yaratıcısı, zeytinyağının sağlıklı yaşam için önemine dikkat çekti.

Sağlıklı bir yaşam için zeytinyağının çok önemli olduğunu söyleyen Püren Bacakoğlu, şöyle konuştu:

“Zeytinyağı sağlıktır. Günümüzde sahip olduğumuz en değerli varlığımız şüphesiz ki sağlığımızdır. Zeytinyağı içerdiği A,E,K ve D vitaminleri sayesinde yaşlanmayı geciktirir. Antioksidan etkiye sahip olup polifenol bakınmadan da zengindir. Bilindiği gibi polifenoller kalp ve damar hastalıkları riskini azaltır, tansiyonu düşürür. Sindirime son derece yardımcıdır. Bunlar zeytinyağının faydalarından sadece birkaçı. Zeytin, meyvesi ve yağıyla sağlığı anlatırken, dalıyla barışı simgeler, kısacası her şeyiyle gerçek bir hazinedir.”

Piyasadaki birçok zeytinyağının Ayvalık yağı adı altında satıldığını belirten Bacakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Zeytinyağı denilince akla tabii ki Ayvalık gelir. Ayvalık'ın coğrafi yapısı sebebiyle bu bölgede yetişen zeytinlerin tadı, aroması ve lezzeti diğer bölgelere göre farklıdır. Şu anda piyasada satılan birçok yağın Ayvalık yağı adı altında satılmasını engellemek üzere Ayvalık Ticaret Odası'nın coğrafi işaret uygulaması başlatması hem bizler hem de tüketiciler için son derece sevindirici bir durumdur. Bu anlamda Ayvalık yağı daha güvenli ve içi rahat olarak tüketilebilecek. Bu coğrafi işaret uygulaması il Tesoro için de çok büyük bir avantaj. Çünkü ürünlerimiz yüzde 100 doğal ve en önemli özelliği de Ayvalık zeytinyağı olması. Bizim öncelikli amacımız, gerek zeytinyağının yüksek kalitesi, gerekse özel şişelerinin ve etiketlerinin görselliğinin birbirini tamamladığı ürünlerimizi tüketiciyle buluşturmak. Ülkemizde zeytinyağı tüketim miktarı gerçekten az, dolayısıyla insanların birbirlerine yarattığımız şık şişelerle sağlık armağan etmesi zeytinyağını daha tüketilir hale getirecektir. Aldığımız tepkiler çok olumlu, ürünlerimizi çeşitlendirmeye devam edeceğiz.”

No comments: