Saturday, March 29, 2008

Akıllıoğulları'ndan zeytinyağı ve sabun atağı


ORHAN ÇELİK / BURSA

Edremit'te kurulu Akıllıoğulları Yağ ve Sabun Sanayi Ltd. Şti.,Edremit'i zeytinyağı ve sabun konusunda yeniden Türkiye'nin üretim merkezi haline getirmeyi hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda firma,2010 yılında "Kuvvet Marka"lı zeytinyağlı sabunları ABD ve Japonya pazarına göndermeyi planlıyor.

Zeytinyağı ve çizik zeytin üretiminde son yıllarda önemli aşama kaydeden Edremitli firmalar, bu kez yıllar önce gözde olan zeytinyağlı sabun üretimine ciddi biçimde yatırım yapıyorlar. Bunlardan biri de Akıllıoğulları Yağ ve Sabun Sanayi Ltd. Şti. 1950'lerde 13 zeytinyağı üretim tesisi bulunan ve Türkiye'deki sabun üretiminde en büyük iki merkezden biri olan Edremit'e bu ünvanı yeniden kazandırılmak isteniyor. Son yıllarda artan organik ve doğal ürün talebini dikkate alan firma, yatırımını bu yönde yoğunlaştırdı. Ürettiği doğal zeytinyağı sabunlarıyla iç piyasada aranılan marka haline gelirken,müşteri portföyünü de orta ve üst düzey gelir grubundan oluşturdu.Firmanın müşteri yelpazesi içinde tıp dünyasının promosyon şirketleri, eczaneler, doğal ürün reyonları, aktarlar, oteller yer alıyor.

Edremit Körfezi zeytinlerinden üretilen zeytinyağının yıllardan beri uluslararası alanda pek çok ödül alması, yurt çapında ve yurtdışında bölgenin tanınmasını sağladı.

Bu zeytinyağından üretilen sabun da aynı ölçüde hep aranılır olmuştu. Şimdi bu konuda üretim ve markalaşma çalışmaları yapan firmalardan biri de Akıllıoğulları Yağ ve Sabun Sanayi.

Firmanın Genel Müdürü Reşat Akıllıoğlu, "Eskiden Edremit ve Nizip iki önemli üretim merkeziyken, dönem içinde esas iştigal konusu olan zeytinyağının yanında sabunculuğumuz tali bir iş olarak yürütülmüş ve 1950'lerde 13 olan sabunhane sayımız, 10 yıl önce 1'e düşmüştü. Bizler yeni nesil olarak bu geleneksel işimizi yatırım yaparak modernize edip, eskiden olduğu gibi, bugün de kaliteli doğal ürünlerin üretildiği Edremit'i, uygun parametrelerde üretim yaparak, borsada en pahalı yağ olarak işlem gören zeytinyağımızın yanında, en kaliteli sabunların üretildiği bir merkez haline getirebilme gayretindeyiz" dedi.

Kuvvet markalı ürünleri aktarlar, doğal ürün reyonları ve eczane kanalıyla iç piyasaya verdiklerini belirten Akıllıoğlu, ayrıca 2010 yılından itibaren de ABD ve Japonya olmak üzere dünya pazarlarına ihraç etmeyi planladıklarını vurguladı.

Yıllık 300 ton zeytinyağlı sabun üretim kapasitesine sahip Akıllıoğulları Yağ ve Sabun Sanayi Ltd. Şti. 2008'de yüzde 15 büyümeyi hedefliyor. Bu yıl ayrıca, yurtiçinde 3 ayrı fuara katılmayı planlayan firma, kendi konusunda Türkiye'deki önde gelen 3-4 firmadan biri olarak gösteriliyor.

No comments: