Friday, March 07, 2008

Tağşişçinin Dünya Seyahati


Bilgi : Hasan Köşklü

İtalya'da polisin Bari, Lecce, Brindisi ve Cosenza'da 85 çiftlik, 23 zeytinyağı fabrikası ve 3 distribütör firmaya yaptığı baskınlarda 23 kişi tutuklandı, düzinelerce banka hesabına el konuldu.

Açıklama yapan görevliler, düşük kalitede yağın Tunus, Yunanistan ve İspanya'dan ithal edilen zeytinlerin sıkılmasıyla yapıldığını ve "İtalyan Malı"dır diye satıldığını söylediler.

Yalnızca geçen yıl, sahte zeytinyağında %25 artış olduğu; pek çok durumda İtalya dışından gelen kötü kaliteli zeytinlerden üretilen kalitesiz zeytinyağının "İtalyan malı" olarak etiketlendiği; bu malların marka ve etiket dizaynlarının İtalyan mallarını andırmasına rağmen İspanya ve Tunus gibi ülkelerden geldiği; bunun Gucci olmayanı Gucci, Rolex olmayanı Rolex diye satmaya benzediği belirtildi.

Unaprol(İtalyan Zeytin Üreticileri Birliği), İtalyan Markalı zeytinyağının ancak %20'sinin İtalya'da üretilen zeytinlerden üretildiğininin tahminini yapıyor.

İtalyan Zeytin Üreticileri Birliğ Başkanı Mr Gargano,"bir tüketici üzerinde Tuscan tepeleri ve selvileri olan bir şişe ile karşılaşırsa, bundan sonra Fas yağı satamazsınız...Bir tüketici malın üzerinde Fas yazdığı zaman, Fas yağı alabilmelidir,"dedi.

No comments: