Wednesday, March 19, 2008

Ufuklu Öğrenci Velileri, 400 Adet Zeytin Fidanı Dikti


Cihan Haber Ajansı
19 Mart 2008,Çarşamba


Alanya Ufuk Akademi Anaokulu ve Hayat - Ufuk İlköğretim Okulu'nda eğitim gören öğrenci velileri, 400 adet zeytin fidanı dikti. Fidan diken veliler, piknik alanında mangal keyfi yaparak dinlendi.
Alanya Ufuk Akademi Anaokulu ve Hayat - Ufuk İlköğretim Okulu velilere yönelik her yıl düzenlediği fidan dikim programını bu yıl da gerçekleştirdi. Demirtaş beldesine bağlı Yeşilöz Hocalar köyünde fidan dikim programına 200'ün üstünde veli katıldı. Fidan dikim alanına aileleriyle birlikte gelen veliler, fidan dikiminden sonra Demirtaş Sedre piknik alanında mangal keyfi yaptı.

Hayat - Ufuk İlköğretim Okulu Müdürü Ömer Faruk Mücahitoğlu, öğrenci velilerine yönelik organize ettikleri fidan dikim programını her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirdikleri için mutlu olduklarını ifade etti. Bu yıl düzenledikleri programa önceki yıla göre katılımın daha fazla olduğunu kaydeden Mücahitoğlu, fidan dikimine eşi, çocuğu ve yakınlarıyla katılan velilere teşekkür etti. Bu yıl 400 adet fidan dikimi gerçekleştirdiklerinin altını çizen Mücahitoğlu, gelecek yıl bin adet zeytin fidanı dikmeyi hedeflediklerine işaret etti.

Yeşil alanların insanlar için oksijen kaynağı olduğunu belirten Mücahitoğlu, yeşil alanların bir insanın gözü gibi korunması gerektiğini kaydetti. Yeşil alanların temiz hava ve oksijen başta olmak üzere insanlara 6 bin dolayında fayda sağladığını vurgulayan Mücahitoğlu, "Dikilen her fidan yeni doğan bir bebek gibi naziktir. Bu nedenle yeşil alanlarımıza sahip çıkmalıyız. Dikmekle iş bitmiyor. Bunların korunması büyütülmesi, yaşatılması ve yararlı hale gelmesi için bilinçli hareket etmeliyiz." dedi.

No comments: