Tuesday, March 04, 2008

Edremit'ten Zeytin Yağı Sabunu İhracatı


İHA
03 Mart 2008 Pazartesi


Balıkesir'in Edremit ilçesinde faaliyet gösteren Korkut Yağ Sabun Sanayii, ürettiği zeytin yağı sabunlarını birçok ülkeye ihraç ediyor.
Hakiki zeytin yağı sabununu imal eden Korkut firması, yıllık yaklaşık 300 ton zeytin yağı sabunu üretiminin yüzde 60'ını ihraç ediyor. Firma yetkilisi Emin Güle, "Biz zeytin yağlı sabun üretmiyoruz, zeytin yağı sabunu üretiyoruz. Zeytin yağı sabununda marka ülke olduk. Japonya, Çin, Hollanda, Majorca adası, Almanya, Kanada, Amerika gibi ülkelere ihracat yapıyoruz. Günümüzün teknolojisi ve bilgi birikimiyle modernize edilmiş, çağdaş, uluslar arası standartta, ihracata uygun duruma getirilmiş tesisimiz ile sadece Edremit zeytin yağı kullanılarak, özel formülasyonla imal edilen sabunlarımız uluslararası standartlarda" dedi.

Yeni teknolojileri takip ettikleri ifade eden Kimya Mühendisi Emin Güle, "Kendimize göre yeni teknolojiler geliştiriyoruz. Yeni makineler yaptık, işleme tarzları ve kurutma sistemlerini değiştirdik. Böylece presli zeytin yağı sabunu satışı yapmaya başladık. Biliyoruz ki, zeytin yağı sabunu, geleneksel olarak açık havada yerlere serilerek de yapılabilir. Sergi sabunu olarak bilinen bu sabun da yüzde yüz saf zeytin yağındandır. Bu özel üretim tekniği ile ihracatımız her geçen gün artarak devam etmektedir." dedi.

No comments: