Wednesday, March 19, 2008

KOBİ’lere KOSGEB ve TSE tanıtıldı
















Gemlik Ticaret Borsası'nın düzenlediği toplantıda konuşan TSE Personel ve Sistem Belgelendirme Müdürü Ömer Eyüboğlu,“Nasıl Gemlik denince akla ilk önce zeytin geliyorsa Gemlik zeytininin de kalitesini yönetmek durumundayız. Aksi halde herkesin şikayet ettiği gibi dışarıda üretilen kalitesiz Gemlik zeytinleri sizlerin gerçek imajınızı alır götürür" dedi.

Seyfettin ŞEKERSÖZ
Gemlik Körfez Gazetesi
19 Mart 2008,Çarşamba


Gemlik Ticaret Borsası'nın Gemlik zeytininin markalaşması için başlattığı girişimler içinde yer alan üründe kalite toplantıları kapsamında üyelere KOSGEB ve TSE tanıtım toplantısı yapıldı.Kısa adı KOSGEB olan Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Des tekleme İdaresi Baş kanlığı Merkez Mü dürü Ahmet Akdağ ile TSE Belgelen dirme Müdürü Mus tafa Karaman ve TSE Personel ve Sistem Belgelendirme Müdürü Ömer Eyüboğ lu'nun konuşmacı olarak katıldığı top lantıya oda üyeleri ile komşu ilçelerin Ziraat Odası başkanları katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Dillioğlu, amaçları nın kaliteli gıda ürü nü yapan işletme lerin alacakları TSE belgeleri ile kredilerinden faydala nabilecekleri KOS GEB'in çalışmaları hakkında bilgi sahibi olunmasını gösterdi."Ülkenin geleceği için yapmamız
gerekli işlerde eksikliğimiz var" diyerek konuşmasına başlayan Ömer Eyüboğlu, yönetim sistemleri konusunda bilgiler verdi.

ÖNCE KALİTE SONRA YÖNETİM
Gelişmiş batıya bakıldığında Türkiye'nin çok geride kaldığının altını çizen Eyüboğ lu, "Kim hangi alanda ne hizmet veriyorsa kaliteli yapmak durumunda. Bizlerin görevi ise kaliteyi kontrol yerine kali teyi yönetmek olma lıdır. Nasıl Gemlik denince akla ilk ön ce zeytin geliyorsa Gemlik zeytininin de kalitesini yönetmek durumundayız. Aksi halde herkesin şika yet ettiği gibi dışarıda üretilen kalitesiz Gemlik zeytinleri sizlerin gerçek imajınızı alır götürür" dedi.Güvenilir gıdanın günümüz dünyasında geçerli olduğunu da belirten Eyüboğ lu, "Yani tarladan sofraya kadar tüketiciye güven vermeliyiz. Ürettiğiniz gıdayı her aşamasında çok iyi yönetmeliyiz. Her kes yaptığı işte en iyisi olmaya ve en iyisini yapmaya mec burdur. Artık dünya böyle istiyor. Dede den, babadan kalma yöntemlerle bu işler olmuyor"
şeklinde konuştu.Eyüboğlu ayrıca, piyasada TSE belgesi vermek için dola şanlara kesinlikle inanılmamasını istedi.

GEMLİK ZEYTİNİ TAKLİTÇİLERİN ELİNE KALDI
Ucuz ve kalitesiz üretilen zeytinlerin öncelikli olarak Gemlik'te bu işi
yapmakta olan zeytin üreticilerine darbe indirmeye devam ettiğinin
altını çizen TSE Belgelendirme Müdürü Mustafa Karaman, hangi kaliteyi
nereye kadar yönetebileceği konusunda toplantıya katılanlara bilgi verdi.
Kalitede ödül ve ceza uygulamasının mutlaka yapılması gerektiğini savunan Karaman, "Ticareti kalitenin önünde görerek ürün yetiş tirmek işletmeye büyük zararlar verir. Türkiye Çin'den sonra taklitçilikte dünyada üçüncü sırayı alıyorsa Gemlik zeytini de taklitçilerin eline kaldı. Zeytinde TSE kalite belgesi alan işletmeler Gemlik zeytinini taklitçilerden kurtarabilirler. Ancak piyasada ge zen güvenilmez bazı kişiler sanayicimizi, esnafımızı ve üreticimizi kaz yerine koyarak kalite belgesi vermek istiyorlar. Hiç kimseye kaynaklarınızı peşkeş çektirmeyin. Devlet güvenceli TSE kurumuna güvenin" dedi.KOSGEB Merkez Müdürü Ahmet Akdağ'da yaptığı konuşmada, KOSGEB'in ne işler yaptığını, nasıl çalıştığını ve KOBİ'lere yönelik verdiği krediler hakkında bilgiler verdi.KOBİ'lerin ülke ekonomisinin ana omurgasını teşkil ettiğinin altını çizen Akdağ, toplantıya katılanlara görüntülü olarak yaptıkları çalışmalar ile verdikleri hizmetleri aktardı.

No comments: