Tuesday, March 25, 2008

Manisa'da Budama Ustaları Yetiştiriliyor


Cihan Haber Ajansı
25 Mart 2008 Salı


Manisa Tarım İl Müdürlüğü, üzüm bağı ve zeytinde yanlış budamadan kaynaklanan ürün kaybını önlemek için budama ustaları yetiştiriyor.
Tarım İl Müdürlüğü, 2007-2008 budama sezonunda 245 çiftçiye eğitim verdi. Biri Manisa merkez ve altısı köylerde olmak üzere yedi eğitim kursu açan müdürlük, bunlara katılan 245 çiftçiden başarılı olan 136'sına belge verdi.

Manisa Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, eğitimlerle bağ ve zeytin üreticilerine, budamada karşılaştıkları problemlerin çözümü noktasında destek sağladıklarını söyledi.

Yetiştiricilik ve budamada yanlış uygulamaların bağların ve zeytinliklerin ömrünü kısalttığı gibi, ürün bazında da önemli verim kayıplarına sebep olduğunu dile getiren Çelik, "Bağcılık ve zeytincilik, ilimizde tarım geliri açısından önemli bir yere sahiptir. Bu bakımdan çiftçilerimizin, bilinçli ve tekniğine uygun budama bilgisine sahip olması önemlidir. 2007-2008 budama sezonunda olduğu gibi 2008-2009 sezonunda da çiftçilerimize yönelik bağda, zeytinde ve talep olursa diğer meyvelerde yetiştiricilik ve budama kurslarına devam edilecek. Belgesi olan çiftçilerimizin tekniğine uygun olarak budayacağı bağ ve meyvelikler, daha uzun ömürlü ve daha yüksek verimli olacak" dedi.

No comments: