Friday, March 07, 2008

Araban'da 15 Bin Adet Zeytin Fidanı Dağıtıldı


İHA
07 Mart 2008,Cuma


Gaziantep'in Araban ilçesinde çiftçiler hububat, pamuk, kavun ve karpuz çiftçiliğinden son yıllarda para kazanamadıkları için zeytine yöneldi.
İlçe Tarım Müdürlüğü, sipariş edilen 15 bin adet yağlık zeytin fidanlarının adetini 1,4 YTL den satışa sundu. İlçe Tarım Müdürlüğü önüne yığılan Arabanlı çiftçiler satışa sunulan zeytin fidanlarını kısa sürede bitirdiler.

Araban İlçe Tarım Müdürü Kadir Sarıkaya, Araban Ovası'nda çiftçilik yaparak geçimini sağlamaya çalışan vatandaşların özellikle son iki yıldan beri zeytinciliğe yöneldiklerini belirtti. Sarıkaya, "Müdürlüğümüze daha önceden zeytin fidanı siparişi veren çiftçiler, getirttiğimiz 15 bin adet yağlık Nizip türü zeytin fidanını kısa sürede aldılar. Geçen sezon ve bu sezon 10 dönüm ve üzeri araziye sertifikalı zeytin fidanı diken çiftçilerimizin arazilerinin dönümüne fidan desteklemesi olarak 250 YTL verilmesi üzerine Kıraç arazilerde çiftçilik yapan çiftçilerimize geçen sezon ve bu sezon olmak üzere toplam 40 binin üzerinde sertifikalı zeytin fidanı dağıttık" dedi.

No comments: