Tuesday, March 18, 2008

Keskinoğlu, Akdeniz'de Ravika ile Büyüyecek


Cihan Haber Ajansı
17 Mart 2008 Pazartesi


Akdeniz Bölgesi'ndeki pazarlama faaliyetlerini hızlandıran Keskinoğlu Şirketler Grubu, yılsonuna kadar bölgede bin 200 ton zeytinyağı satışı hedefliyor. Keskinoğlu Şirketler Grubu, 2005 yılında kurduğu ve bugüne kadar 6 milyon dolar yatırım yaptığı Ravika Zeytinyağı için, Türkiye genelinde izlediği aktif pazarlama stratejisini Akdeniz Bölgesi'ne de yayıyor. Türkiye toplam zeytinyağı üretiminin yüzde 7,5'ini karşılamak için gerekli alt yapısını tamamlayan Ravika, zeytinyağı için önemli bir pazar olan Akdeniz Bölgesi'nde emin adımlarla ilerliyor.

2008 yılında Akdeniz Bölgesi'nde bin 200 tonluk satış gerçekleştirmeyi hedefleyen Ravika, Antalya'daki ulusal ve yerel zincir marketlerin toplam 104 mağazasında satışa sunuldu. Akdeniz zeytinyağı pazarının büyüklüğüne dikkat çeken Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, "Antalya'daki faaliyetlerimizin yanı sıra Ravika marka zeytinyağımızla Akdeniz Bölgesi'nin diğer illerindeki yerel market raflarında da yerimizi aldık. Bölgenin önde gelen restoranlarıyla çalışmaya başladık. Önümüzdeki dönemlerde Ravika'nın, Akdeniz Bölgesi'nde yoğun bir talep göreceğine inanıyorum." dedi.

Ayvalık ve Akhisar zeytinlerinden soğuk sıkım olarak üretilen Ravika, 2 yıllık bir marka olmasına rağmen Türkiye zeytinyağı pazarında yüzde 5'lik bir paya sahip. AR-GE'ye de ağırlık veren Ravika, limonlu, fesleğenli, kekikli, naneli, beyaz üzüm, kırmızı üzüm ve balsamik sirkeli zeytinyağı üretimine başlayarak Türk tüketicisini çeşnili zeytinyağı ürünleri ile tanıştırdı. Keskinoğlu Grup, Ravika markası ile Fiji Adaları, Amerika, Kanada, Çin, Hong Kong, Rusya, Bosna Hersek, Azerbaycan, Makedonya ve Kosova'ya zeytinyağı ihraç ediyor.

No comments: