Tuesday, March 11, 2008

Üzeyir Emre Hayatını Kaybetti


İHA
11 Mart 2008,Salı


Aydın'ın Bozdoğan İlçesi'nde zeytinciliğin duayeni olarak tanınan ve son 5 yılda binlerce zeytin fidanı dikerek bölge çiftçisine örnek olan Üzeyir Emre hayatını kaybetti.

Aydın Valisi Mustafa Malay'ın da yakın dostu olan Üzeyir Emre düzenlenen törenle toprağa verildi.

Bozdoğan İlçesi'nde düzenlenen cenaze törenine Aydın Valisi Mustafa Malay, Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Bozdoğan Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Nazilli Belediye Başkanı Aytekin Kaplan, Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, Çevre ilçe ve Beldelerin Belediye Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çarşı Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Üzeyir Emre'nin cenazesi vasiyeti üzerine doğduğu Amasya Köyü'ndeki aile mezarlığına defnedildi.

Aydın Valisi Mustafa Malay, Üzeyir Emre'nin vefatından büyük üzüntü duyduğunu belirterek "Yeşili çok seven bir insan olarak aynı duyguları taşıdığım bir insanı kaybetmekten dolayı çok üzgünüm. O'nun benim yanımda iki değerli tarafı vardı. Birincisi çok yardımseverdi. Beraber gittiğimiz çok yerde ona ˜fakir babası' lakabı bile takmışlardı. İkinci tarafı da bir cevre sevdalısı, ağaç yetiştirme tutkunu olmasıydı. 2 bin dönüm araziye 150 bine yakın zeytin ağacı dikmiş ve yetiştirmişti. Kendisine Allah'tan rahmetler diliyorum" dedi.

12 Şubat günü aniden rahatsızlanarak Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve buradan sevk edildiği Ege Üniversitesi Onkoloji servisinde tedavi görmekte olan Üzeyir Emre önceki dün hayatını kaybetmişti.

No comments: