Thursday, March 27, 2008

Zeytinyağı Komisyonu çalışma takvimini belirledi
















Haber Ekspres
27 Mart 2008,Perşembe


Zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin sorunlarının belirlenmesi ve çözümlerin tespiti amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, çalışma takvimini belirledi.

AKP Balıkesir Milletvekili Edip Uğur başkanlığında toplanan komisyonda, çalışmaların nasıl yapılacağı, kimlerin dinleneceği konuları ele alındı.

Uğur, komisyonun çalışmalarını haziran ayı sonunda Meclis tatile girmeden bitirmeyi planladıklarını ifade ederek, komisyonun Ankara dışında da çalışma yapacağını söyledi.

AKP Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, ormanımsı ağaçların bulunmadığı ve meyve ağaçlarının yetişmediği bozuk orman alanlarıyla ilgili Çevre ve Orman Bakanlığının bir çalışması bulunduğunu ifade etti.

Bu alanlara zeytin ağacının, orman ağacı sayılmadığı için dikilemediğini anlatan Ertürk, komisyonun bu konuda çalışma yapması gerektiğini bildirdi. Bazı milletvekilleri de komisyonun gerekirse yurt dışında da çalışma yapmasını istedi. Bu talep üzerine Komisyon Başkanı Uğur, Meclis Başkanlığının, araştırma komisyonlarının yurt dışı gezilerine pek sıcak bakmadığını söyledi. MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ise çalışmalar sonucunda, neler yapılabileceği konusunda komisyonun ortak bir kanun teklifi hazırlayabileceğini kaydetti.

Komisyonun çalışma süresince görev yapmak üzere, kamu kurumlarından geçici personel talebinde bulunuldu. Bu personel, komisyon çalışmalarına ve rapor yazımına katkı sağlayacak.

CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin'in talebi üzerine, Zeytinciliği Araştırma Enstitüsü ile Zeytin Dostu Derneğinden birer kişinin de çağrılmasına karar verildi.
Komisyon, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Ankara Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Çukurova üniversitesi, Tariş, Trakyabirlik, Karadenizbirlik, Fiskobirlik ve Marmarabirlik'in de aralarında bulunduğu bazı kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden bilgi alacak.
Komisyon, her hafta, salı günü saat 15.30'da, çarşamba ve perşembe günleri ise saat 10.30'da toplanacak.

No comments: