Saturday, June 21, 2008

AVRUPA KAMİSYONU TÜRKİYE DELEGAYONU BAŞKANI MARC PİERRİNİ AYDIN'DA

İHA
20 Haziran 2008,Cuma


Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini, Büyük Menderes Nehri'nin temizliği, Bafa Gölü ve Kuşadası, Güzelçamlı ve Söke'nin katı atık projesi (KUŞATAK) çalışmaları kapsamında geldiği Aydın'da Vali Mustafa Malay'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette gündeme ilişkin soruları cevapsız bırakan Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierrini, Türkiye'nin AB'ye giriş sürecinde olumlu çalışmalar içerisinde olduğunu ve hedeflerini Türkiye'deki yaşam standartların Avrupa standartlarına yükseltmek olduğunu söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Aydın Valisi Mustafa Malay, Aydın hakkında Pierrini'ye bilgiler verdi. Aydın'ın doğa iklim, tarihi ve kültürel güzellikleri ile çok güzel bir şehir olduğunu belirten Vali Mustafa Malay, Pierrini'ye Aydın inciri ve zeytin yağı hediye etti.

Aydın'a ilk kez geldiğini, Marsilya'da doğduğu için Ege bölgesini kendi memleketi gibi gördüğünü ifade eden Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini, gördüğü yoğun ilgi nedeniyle Türk misafirperverliğine de teşekkür etti. Avrupa Birliği tarafından idare edilen Türkiye'nin katıldığı projeleri yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak için Aydın'a geldiğini belirten Pierini; projelerinin amacının Türkiye'nin AB normlarında desteklenmesi, müzakere sürecinde Türkiye'de AB standartlarının sağlanması olduğunu söyledi. Aydın'ın kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade eden Pierrini "2600 yıl önce Marsilya'ya gidenler bu bölgeden çıkıp gitmişler. Bizim temel görevimiz Türkiye'deki önemli projelere katkı sağlamak" dedi.

No comments: