Friday, June 13, 2008

TÜRK ZEYTİNYAĞI, AVRUPA'NIN İLK 12'Sİ ARASINDA

CHA
13 Haziran 2008,Cuma


Ayvalık Ticaret Odası'ın girişimleri ile numuneleri gönderilen 3 Ayvalık zeytinyağı markası ilk 250'ye girerken, Özgün Markasının Naturel Zeytinyağı Avrupa'nın ilk 12'sine girmeyi başardı.

Yarışma Jürisi, Özgün Naturel Sızma Zeytinyağını anı ve aperatif ürünü olabileceği hususunda hem fikir oldu. Geçtiğimiz aylarda Der Feinschmecker dergisi tarafından organize edilen ve 900 zeytinyağı markası arasında ilk 250 marka arasına Ayvalık'tan 3 firma girerken, Özgün Naturel Zeytinyağı jüri değerlendirmesinde ilk 12 yağ arasına girmeyi başardı. Dergi ekinde, "Özgün Zeytin, Ayvalık'tan bir yağın ne kadar modern ve lezzetli olabileceğini kanıtladı. Birçok jüri üyesi, tat analizlerinde, bu özlü yağın, apulien ya da andalusien ürünü olabileceğini düşündüler" dedi.

Alman dergisi Özgün Zeytinyağının kendini ispat etmiş olduğuna değinerek "Özgün Zeytinyağı, tamamen organik ve katışıksız çeşitleriyle kendini ispat etmiştir; bunun için bir olio award (zeytincilik ödülü) mevcuttur. Ayvalık'ın çok yağlı zeytinleri, içlerinde zeytin yaprağı, fesleğen, maydanoz ve tarhun aromalarının, keza olgun domates, yeşilbiber, roka ve acı marul tatlarının bulunduğu orta derecede özlü bir yağ eder. Bu yılın yeni ürünü. Türkiye'nin zeytinyağları bu seneye kadar hiç böylesine güzel değildi. Özgün Zeytin, zengin aromatik ve kompleks tesirli bir organik ürün sunuyor. Türkiye'nin yüksek potansiyelli yağ üreticileri büyük ümitler vaad ediyor" diye konuştu.

Özgün Zeytincilik'in sahibi Ahmet Sucu ise, "Ayvalık Ticaret Odası sayesinde Ayvalığın adını ve tadını tesçilleyen coğrafi işaretle zeytinyağında yurt dışında böyle büyük bir organizasyonda markamızı duyurmaktan büyük onur duyuyoruz. Bize bu fırsatı veren ATO Başkanı Sayın Rahmi Gençer ve meclisine teşekkürü bir borç biliriz" dedi.

No comments: