Sunday, June 29, 2008

ZEYTİNYAĞI UÇAKLARDA ŞİŞEYE GİRDİ

İHA
29 Haziran 2008,Pazar


Türk Hava Yolları (THY) uçaklarında ikramda sunulan zeytinyağı, yeni uygulamayla artık poşet yerine sağlıklı cam şişede verilecek.

Marmara Birlik tarafından hazırlanan özel şişelerde limon soslu sunulan zeytinyağı şişeleri uçaklara yüklenmeye başlandı.

Son yıllarda havayolu ikramında zeytinyağının sağlıklı beslenme nedeniyle büyük önem kazandığına dikkat çeken THY İkram Başkanı Ahmet Doğan, "Poşette sunulan zeytinyağı açılırken etrafa bulaşması nedeniyle şikayet alıyorduk. Yeni uygulamayla bu sorun ortadan kalkıyor. Uluslararası standartlara gelen zeytinyağı ikramında önümüzdeki aylarda limon soslarının yanı sıra nar ekşili zeytinyağı gibi farklı çeşitleri de vermeye başlayacağız" dedi.

Dünyanın her yerinde havayolları, uçaklarında zeytinyağını İtalya’da bir firmanın yaptığı şişelerde yolcularına sunuyorlar. Ancak Türkiye gibi zeytinyağı konusunda çok başarılı bir ülkenin bunu yurt dışından almasının önüne geçmek isteyen İkram Başkanlığı, Marmara Birlik’le ortak çalışarak havayolu standardında şişeleme işini hayata geçirdi. Şişede zeytinyağı, THY uçaklarına Turkish Do&Co tarafından yüklenmeye başlandı.

No comments: