Wednesday, June 11, 2008

'Aydın'ın kabuğu kırıldı'

Haber Ekspres
11 Haziran 2008,Çarş.


Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Aydın'a Cumhuriyet tarihinden bu yana yapılan yatırımdan fazlasını iki yılda gerçekleştirdiklerini ifade ederek "Aydın'ın kabuğu kırıldı. Artık kimse tutamaz" dedi.

Aydın'ın sektörel bazda incir, zeytin, kestane, çilek ve turizmde teşvik kapsamına alınması gerektiğini savunan Ortekin, bu durumda Aydın'ın milli gelire katkısını üçe katlayabileceğini iddia etti. Aydın'ın kalkınması için tüm olanakları seferber ettiğini belirten İlhami Ortekin, bu kapsamda Aydın'a Ortak Girişimciler A.Ş. olarak zeytinyağı rafinerisi kazandırdıklarını, bu rafineri ile birlikte Romanya'da da ambalajlama tesisi kurduklarını ifade etti. Kapanan Aydın Tekstil alanına dev bir kompleks yapıldığını, burada 850 yataklı termal otel inşa edileceğini söyleyen Ortekin, şöyle devam etti: "Emekliler şehri olarak bilinen Aydın'ın kabuğu kırıldı, artık kimse tutamaz. Aktif, çağdaş ve sağlıklı olarak dünyanın 56 kentinden birisiyiz. Daha yapacak çok şeyimiz var. Girişimcinin, yatırım yapmak isteyenin önünü açmak adına her türlü altyapımızı tamamladık. Sınır tanımadan istihdam yaratacak her kuruluşun yanındayız. Bu bizim görevimiz."

500 milyon YTL yatırım

Aydın Belediyesi olarak son iki yılda 500 milyon YTL'lik yatırım yaptıklarını, yatırımın yabancı sermaye ile gerçekleştiğini ifade eden İlhami Ortekin, şunları söyledi: "Sermayenin yerlisi, yabancısı olmaz. Belediye siyasi bir kurum. Biz projemizi hazırlar ve sunarız. Ama bizim Aydın olarak iki isteğimiz var. Öncelikle zeytinde, incirde, kestanede jeotermal ve turizm konularında teşvik istiyoruz. Dünyada bilinen antik kentlerin yüzde 80'ine sahibiz. Turizmin Türkiye'de yüzde 150-160 ivme kazandığı bir ortamda, bizim aldığımız payın yüzde 10'un altında kalması düşündürücü."

No comments: