Monday, June 16, 2008

İhracatçıda seçim

NİHAT DELİBAŞI
Yeni Asır
16 Haziran 2008,P.tesi


Bakanlar Kurulu kararı ile hazırlanan yasa taslağının Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sevki öngörülerek 3 ay süre ile ertelenen ihracatçı birliklerinde seçim zamanı geldi. Yarın Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birliği ile başlayacak olan seçim maratonu 27 Haziran'da Ege Maden İhracatçıları Birliği'ndeki seçim ile son bulacak. Birlik başkanlarını belirleyen seçimlerin ardından ise Başkanlar Kurulu Başkanlık seçimleri yapılacak. Başkanlar Kurulu Başkanlığı'nı yürüten Mustafa Türkmenoğlu bu koltuğun en güçü adayı olurken, yeni dönemde görev almak istememesi halinde ise EİB Başkanlığı için halen Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birlik Başkanlığı'nı yürüten Jak Eskinazi ismi öne çıkıyor.

"Sektörel anlaşma için tekrar adayız"

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçı Birlik Başkanı Ali Nedim Güreli de yönetim kurulu olarak seçimlerde tekrar aday olacaklarını belirtirken Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birlik Başkanı Cahit Çetin de 25 Haziran'daki seçimlerde yönetim kurulu üyeliği için aday olacaklarını söyledi.

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birlik Başkanı Cahit Çetin, "Tariş'in yönetimde olmasının sektörel anlaşma açısından önemi vardır. Bu nedenle yönetim kurulu üyeliğine adayız" dedi.

No comments: