Thursday, June 12, 2008

MARMARABİRLİK'İN ORHANGAZİ İLÇESİNDEKİ DEPOLARIYLA İLGİLİ MESELEDE OLUMLU ADIMLAR ATILDI

İHA
12 Haziran 2008,Perş.


Marmarabirlik'in, Orhangazi ilçesinin merkezinde kalan depolarıyla ilgili sorunun çözümüne yönelik olumlu adımlar atıldı. Orhangazi Belediye Başkanı Yusuf Korkusuz ve Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Refi Taviloğlu, meselenin çözümü için görüşmeye devam edeceklerini söyledi.

Marmarabirlik'in, Orhangazi ilçe merkezinde kalan depolarıyla ilgili mesele, Belediye Başkanı Yusuf Korkusuz ve belediye bürokratlarının, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Refi Taviloğlu, yönetim kurulu üyeleri Kemal Dinç, İbrahim Aksoy ile yaptığı görüşmede değerlendirildi. Toplantı sonunda yapılan açıklamada, depolarla ilgili sorununun çözümüne yönelik olumlu adımlar atıldığı bildirildi. Alternatif çözüm önerilerini görüşmek üzere daha sonra yeniden bir araya gelineceği belirtilirken, hem Orhangazi halkının, hem de Marmarabirlik ortağı zeytin üreticilerinin çıkarının korunması için çaba harcanacağı kaydedildi. İlçeye yeni bir zeytin deposu yapılması konusunda hem fikir olduklarını belirten başkanlar, ilçenin yaşanılabilir hale gelmesini ve depoların da en iyi şekilde değerlendirilmesini istediklerini açıkladı.

Orhangazi Belediyesi, ilçe merkezinde kalan zeytin depolarının bulunduğu alanı imar planında yeşil alana dönüştürmüş, Marmarabirlik'e de İznik Gölü'ne yakın bir alanı takas için önermişti. Bu öneri, Marmarabirlik'in 30 Nisan'da gerçekleştirilen genel kurulunda kabul edilmemişti.

No comments: