Saturday, June 28, 2008

MUT'TA ZEYTİN REKOLTESİNİN 80 BİN TON OLMASI BEKLENİYOR

CHA
28 Haziran 2008,Cumartesi


Mersin'in Mut ilçesinde, zeytin üretiminde bu yıl toplam rekoltenin 80 bin ton olması bekleniyor.

Mut İlçe Tarım Müdürü Murat Orhan, Mut'un Akdeniz bölgesinde bahçe bitkileri cenneti olduğunu belirterek, ilçenin en önemli geçim kaynağının meyvecilik olduğunu söyledi. Özellikle Tarım ve hayvancılıkta son dönemlerde güzel gelişmeler yaşandığını aktaran Orhan, zeytincilik konusunda son 10 yıldır yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini ve bunun semeresini almaya başladıklarını söyledi.

Yapılan kampanyalarla zeytin alıcılarının sayısını artığını dile getiren Orhan, 2004-2005 yılı ekim sezonunda 1 milyon 386 bin adet zeytin fidanını toprakla buluşturduklarını anlattı. 2006-2007 sezonunda ise 2 milyon 11 bin zeytin fidanı dikildiğini kaydeden Orhan, "İlçemizde kayıtlı 8 milyon 100 bin zeytin varlığına ulaştık. Kayıt dışı ve yabanilerle beraber bu sayı 10 milyonun üzerinde. Türkiye'de zeytinciliğin başkenti olma noktasındaki ilçemiz emin adımlarla ilerlemektedir" dedi.

Zeytin rekoltesinin her geçen yıl arttığını vurgulayan Orhan, Türkiye'deki toplam zeytin ağacı varlığının yaklaşık 3'ünün Mut'ta bulunduğunu dile getirdi. Daha önceki rekoltenin 40 bin ton civarında seyrettiğini hatırlatan Orhan, "Şu an için zeytine rekolte vermek erken ama 80 bin ton civarında zeytin rekoltesi bekliyoruz." diye konuştu.

No comments: