Thursday, June 05, 2008

TARİŞ ZEYTİN AŞ, 2007 YILI KÂRINI 94.906 YTL OLARAK AÇIKLADI

CHA
05 Haziran 2008,Perşembe


Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, 2001 yılında kurulan Zeytin AŞ'nin geçen yedi yıllık sürede önemli başarılara imza attığını ifade ederek, ''Şirketimiz, tarım satış kooperatifleri birliklerinin ticari başarısında örnek teşkil ediyor.'' dedi.

Çetin, şirket kurulmazdan önce Tariş markalı zeytinyağının pazar payının yüzde 9 seviyesinde olduğunu, 2008 Nisan ayında açıklanan son verilere göre ise pazar liderliğine oturduğunu belirtti. Zeytin AŞ kurulmadan önce Tariş'in ancak 30-40 ton aylık satış yaptığını bugün ise gelinen noktada aylık ortalama satışların 600 tona ulaştığını anlatan Çetin, "Nisan ayı verileriyle iç pazarda liderliğe oturduk. Türk tüketicisi markamıza ve ürünümüze duyduğu güvenle bizi pazar lideri yaparak, büyük madalya verdi.'' diye konuştu.

Çetin, Sermayesinin yüzde 92'isinin Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği ve yüzde 8'inin ise bağlı 33 kooperatife ait olan Tariş Zeytin A.Ş.'nin kısa sürede önemli başarılara imza atmasında Tariş Zeytinyağı Birliği'nin kültürü, üretici ortakların inanç ve heyecanının büyük payı olduğunu kaydetti.

Tariş Zeytin A.Ş Genel Müdürü Hakkı Özmoralı ise 2007 yılı faaliyetlerinden şirketin 94 bin 906 YTL kar elde ettiğini, 2008 yılı hedeflerinde çıtayı daha da yükselttiklerini dile getirdi. Türkiye markalı zeytinyağı piyasasının büyüdüğünü ifade ederek, bu genişlemeden en büyük payı Tariş markasının aldığını ve pazar lideri olduğunu açıkladı. Özmoralı, Tariş Zeytin AŞ'nin 2007 yılında bir önceki yıla göre artış kaydettiğini bildirerek, bunun ambalajlı ihracatta yüzde 43, iç piyasada yüzde 16 oranında gerçekleştiğini açıkladı. Özmoralı, zeytin satışlarının da bir önceki yıla göre yüzde 211 arttığını belirterek, şunları söyledi: "Şirketimizin temel misyonu, kooperatif ortaklarımızın ürünlerinin yurt içi ve yurt dışı pazarlarda en etkin biçimde pazarlanması, satışı ve dağıtımıdır. Bayii ve klasik satış noktalarının dışında Ta-Ze consept mağaza ve www.ta-ze.com.tr adresinden de tüketicilere ulaşıyoruz. Yurt içi ve yurtdışından Ta-Ze özel zeytinyağı butik mağazalarımızı açmak isteyen çok sayıda girişimci başvurusu var. Bu da ürünümüze güvenin en önemli göstergesidir.''

No comments: