Saturday, June 21, 2008

TBMM KOMİSYONU ORHANGAZİ'YE GELİYOR

CHA
19 Haziran 2008,Perşembe


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Zeytin ve Zeytinyağı Araştırma Komisyonu, 24-26 Haziran 2008 tarihlerinde Bursa'da teknik inceleme gezisi düzenleyecek. Komisyon, 26 Haziran 2008'de Orhangazi'ye de gelecek.

Komisyonun programı ve çalışmaları hakkında bilgi veren Komisyon Sözcüsü ve CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, komisyon olarak Ege ve Marmara Bölgelerinde bulunan zeytin yörelerini gezdiklerini, bu kapsamda da Bursa ve Orhangazi'ye geleceklerini açıkladı. Komisyona üye 13 milletvekili, üreticilerin sorunlarını dinlemek ve çözüm yolları bulunması amacıyla ortak bir araştırma raporu hazırlayarak TBMM'ye sunacak. Araştırma komisyonu sözcüsü Bursa Milletvekili Kemal Demirel, Marmara Bölgesi milletvekili olarak zeytinciliğin sorunlarını yakından bildiğini, sorunların her yerde genel anlamda birbirine yakın olduğunu söyledi.

Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur başkanlığındaki komisyonda Başkan Yardımcısı Aydın Milletvekilleri Ahmet Ertürk ve Katip Ali Uzunırmak, Komisyon Sözcüsü Kemal Demirel ve milletvekilleri Abdülhadi Kahya, Hüseyin Devecioğlu, İlhan Evcin, Ergün Aydoğan, Ali Koyuncu, Gürol Ergin, Mehmet Salih Erdoğan, İsmail Bilen, İsmail Özgün, İsmet Büyükatman ve İbrahim Binici ile değişik üniversitelerde görevli uzmanlardan oluşan heyet görev yapıyor.

No comments: