Thursday, June 26, 2008

Gemlik Rıfat Minare Zeytin Hali’nde tapular dağıtıldı

Seyfettin ŞEKERSÖZ
Gemlik Körfez Gazetesi
25 Haziran 2008


Katırlı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı H. Hulusi Bayrak'ın 2000 yılında başkanlığa getirilmesinin ardından başlatılan plan proje çalışmaları sonucu dün nihayet esnaf tapularını aldı.

YÖNETİM YİNE GÖREVDE KALDI
Rifat Minare Üretici Zeytin Hali genel kurulunda H. Hulusi Bayrak yeniden başkanlığa getirilirken yardımcılığına Ertuğrul Borucu, üyeliklere ise Ertan Toksabay, İbrahim Gedik ve Tayfun Taraklı getirildiler.Hal kahvehanesinde yapılan genel kurulda denetim ve faaliyet raporları okunarak ortaklar tarafından kabul edilirken, bazı üreticiler Zeytin halinde ortaklığı ve işyeri bulunmayan kişilerin zeytin satmalarına engel olunmadığı için tepki gösterdiler.

TAPULARINA KAVUŞTULAR
104 ortağı bulunan Rifat Minare Zeytin Hali Üretici Köylü Pazarı kooperatif ortaklarından aidat ve tapu borcu bulunmayan 82 ortak düzenlenen törende tapularını aldılar. Yeniden göreve getirilen H. Hulusi Bayrak yaptığı açıklamada, Zeytin Hali ibaresinin sadece yazıda kalması gerektiğinin altını çizerek, "Burasının bir hal olmadığı, aksine zeytin üreticisi köylü pazarı olması için çalışma yürüteceğiz. Burasının bir zeytinciler çarşısı olarak bilinmesi lazım. Son zamanlarda gündemde olan Gemlik zeytinini zeytin çarşımızda özüne has olarak pazarlamak istiyoruz, bunu yaparken de buradaki esnafa da cazibe kazandırmak istiyoruz" dedi. Başkan H. Hulusi Bayrak, genel kurula katılan ortaklara tapularını dağıttı.

No comments: