Thursday, June 26, 2008

ZEYTIN VE ZEYTINYAGI IHRACATCILARININ DAHILDE ISLEME REJIMI TALEBI DEVAM EDIYOR

EZZİB Yönetim Kurulu Başkanı Güreli;
“DİR TALEBİMİZ DEVAM EDİYOR, SÜREKLİ OLSUN İSTİYORUZ”


Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nedim Güreli, ihracat kaydıyla ithalat yapmaya imkan veren dahilde işleme rejimi kapsamında zeytin ve zeytinyağı ithal etme taleplerinin devam ettiğini, DİR kapsamında ithalatı bir yıllığına talep etmediklerini sektörde sürekli olarak bu argümanın ellerinde olmasını istediklerini söyledi.

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği 2007 yılı Genel Kurul Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Güreli, “Türkiye’nin zeytinyağı ihracatı 100 bin tondan 10 bin tona düşmüş. İstatistikler en büyük gerçeklerdir. Bugün Türkiye’de müşterinin talep ettiği hammaddeyi bulamayan ihracatçılarımız raflardan çıkmak zorunda kaldı. Bu sıkıntıları yaşamak istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu’nda 21 yıldır üye, başkan vekili ve başkan olarak görev yaptığını anlatan Güreli şöyle devam etti: “20 yıldır Dahilde İşleme Rejimi talep etmedik. Bugün bir zaruret var o nedenle talep ediyoruz. Raf kaybediyoruz o nedenle istiyoruz. Bugün dünyanın en büyük zeytin ve zeytinyağı üretici ülkeleri İspanya ve İtalya’da bu sistem yıllardır uygulanıyor. Bizler, Türk üreticisinin mağdur olmaması için bu sistemi istiyoruz. Buna karşı çıkan TARİŞ’in ekonomik mantığı farklı herhalde.Türkiye’de zeytin bol, yağ bol üreticiyi korkutmak için bunu yapıyorlar diyorlar. Biz üretici çocuklarıyız aramızda üretici düşmanı yok.”

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Genel Kurul Toplantısı’nda yapılan seçimler sonucunda; “Nejat Atalan Dış Ticaret A.Ş., Olivos Dış Ticaret Ltd. Şti., Yeniçağ Gıda San. ve Tic. A.Ş., Günkar Gıda İth. İhr. San. ve Tic. Ltd. Şti., Eroğlu Yer. Ür. İhr. İth. San. ve Tic. Ltd. Şti., Orhanoğlu Gıda San. Tic. Ltd. Şti., Uygun Rafine Yağ Sanayi ve Tic. Ltd. Şti., İdealim Gıda Konservecilik San. Tic. ve Paz. Ltd. Şti. ve Ekiz Yağ ve Sabun Sanayi A.Ş.” Yönetim Kurulu’na seçilirken, Denetim Kurulu “Aromaster Gıda Katkı Mad. Tic. Ltd. Şti. ve Süleyman Aydın Gıda San. Ltd. Şti.” firmalarından oluştu.

No comments: