Monday, June 23, 2008

FİLİPİNLİ VE KIRKAĞAÇLI İŞADAMLARI BİRARAYA GELDİ

CHA
23 Haziran 2008 Pazartesi


Türkiye Sanayiciler ve İşadamları Konfederasyonu'nun (TUSKON) Dış Ticaret Köprüsü projesine katılan Filipinli işadamları, Türk firmalarının standartlarını yerinde görmek için Manisa ve ilçelerinde incelemelerde bulundu. Kırkağaç Genç İşadamları Derneği'nin (KIGİAD) yemeğinde biraraya gelen Filipin heyeti, dernek üyelerinin ve işadamlarının sıcak ilgisinden son derece memnun kaldıklarını belirtti.

Programda 50 Kırkağaçlı işadamıyla Filipinlilerin ünlü yazarlarının da aralarında bulunduğu 20 Filipinli işadamıyla fikir alışverişi yapıldı. Filipinliler, Türk işadamlarını ülkelerine yatırıma davet etti. Yemekte söz alan 550 bin tirajlı Philipinnes Star gazetesinin köşe yazarı Jarius Bondoç, TUSKON'la Türkiye'nin dış ticaretinin büyüdüğünü, Filipinler'in ise yerinde saydığını söyledi. Manisa'nın endüstri ve tarım bölgesi olduğunu aktaran Bondoç, firmaların mutakabatıyla iki ülke arasındaki ekonomi ve ticari ilişkilerin daha da gelişeceğinin altını çizdi. Türkiye'de özel sektörle devletin ortak çalışmasının güzel olduğunu aktaran Bondoç, "Türkler çok misafirperver. Buraya gelmeden önce Araplar gibi sanıyorduk ancak görüyoruz ki Batılı devletler gibi oldukça modern insanlar. Bu yüzden Batı ile Doğu arasında köprü kurabilir. Her iki taraftan da kabul görüyor." dedi.

Kırkağaç zeytinyağını inceleyen Jarius Bondoç, Filipinlerde zeytin yetişmediği için zeytinyağının çok pahalı olduğunu, bu yüzden kullanımının da artmadığını olduğunu belirtti. Bondoç, Kırkağaçlı firmaların yapacağı yatırımlarla Filipin halkının da zeytinyağı yiyebileceğini vurguladı. Kıkrağaç'ın bir tarım ilçesi olduğunu aktaran (KIGİAD) Başkanı Süleyman Sezer ise kavun, zeytin ve tütünde Türkiye ekonomisinde önemli bir yeri olduğunu aktardı. TUSKON sayesinde işadamlarının dış ülkelerde yatırım yapmak için ön çalışmalar başlattıklarını belirten Sezer, misafirlere zeytinyağı hediye etti ve ziyaretlerinden son derece memnun kaldıklarını söyledi.

No comments: