Saturday, June 28, 2008

Zeytinyağı ihracatçıları Güreli ile devam edecek

Referans
28 Haziran 2008,Cumartesi


Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği'nin perşembe günü yapılan genel kurulunda başkanlığa Ali Nedim Güreli yeniden seçildi. Genel kurulda konuşan Güreli, dahilde işleme rejimi kapsamında zeytin ve zeytinyağı ithal etme taleplerinin devam ettiğini söyledi.

Güreli, "Türkiye'nin zeytinyağı ihracatı 100 bin tonlardan 10 bin tona kadar düştü. İstatistikler en büyük gerçeklerdir. Bugün Türkiye'de müşterinin talep ettiği ürünü bulamayan ihracatçılarımız raflardan çıkmak zorunda kaldı. Bu sıkıntıları yaşamak istemiyoruz" diye konuştu.

Üretici mağdur olmasın
Birlikte 21 yıldır üye, başkanvekili ve başkan olarak görev yaptığını anlatan Güreli, "20 yıldır sektörde dahilde işleme rejimi talep etmedik. Bugün bir zaruret var, o nedenle talep ediyoruz. Dünyanın en büyük zeytin ve zeytinyağı üretici ülkeleri İspanya ve İtalya'da bu sistem yıllardır uygulanıyor. Bizler üreticinin mağdur olmaması için bu sistemi istiyoruz" dedi.

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği'nin yeni yönetimi Nejat Atalan Dış Ticaret AŞ, Olivos Dış Ticaret, Yeniçağ Gıda, Günkar Gıda, Eroğlu Gıda, Orhanoğlu Gıda, Uygun Rafine Yağ, İdealim Gıda ve Ekiz Yağ'dan oluştu.

No comments: